thumbnail thumbnail thumbnail thumbnail

:: Αρχείο 2021 ::

Από της 2. Νοεμβρίου 2021 :: Εργαστήρι σύνθεσης για ενήλικες στην Gewandhaus

Απο τις 2. Νοεμβρίου ξεκινάει το εργαστήρι σύνθεσης για ενήλικες της Gewandhaus, το οποίο θα διαρκέσει μια ολόκληρη σαιζόν. Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων θα γίνει το καλοκαίρι μετα από ένα κοντέρτο της ορχήστρας.

Gewandhaus for Adults: Composition workshops & more

24. Οκτωβρίου 2021 :: Ελάτε μέσα! Ημέρα «ελεύθερης ειδόδου στην Gewandhaus>

Ο Αριστείδης θα πραγματοποίησει εκείνη τη μέρα δύο μισάωρα εργαστήρια με τους καλεσμένους της Gewandhaus στα πλαίσια της ημέρας «ελέυθερης εισόδου» της ορχήστρας, για να προετοιμάσει το Workshop «εργαστήρι ήχων» της τρεχούμενης σαιζόν.

25.-30. Οκτωβρίου 2021 :: Ελάτε μέσα! Ημέρα «ελεύθερης ειδόδου στην Gewandhaus

Απο τις 25 μέχρι της 30 Οκτωβρίου 2021 οργανώνει η Gewandhaus το εργαστήρι σύνθεσης για παιδιά, που φέτος λαμβάνει χώρα τη βδομάδα των διακοπών στο κρατίδιο της Σαξονίας. Μια ολόκληρη βδομάδα εργάζεται ο Αριστείδης με έξι παιδιά σε τρείς πολύ ωραίες παιδικές συνθέσεις, που θα παρουσιαστούνε το Σάββατο στις 30 Οκτωβρίου στην αίθουσα Mendelssohn.

Gewandhaus for Kids

25. Σεπτεμβρίου 2021 :: Φεστιβάλ Κλασσική μουσική για παιδιά

Στις 25 Σεπτεμβρίου διευθύνει ο Αριστείδης την ερασιτεχνική ορχήστρα musica-viva στα πλαίσια του κοντσέρτου βράβευσης των συνθέσεων για ορχήστρα απο μαθήτριες και μαθητές. Το πρόγραμμα αποτελείται απο μέρη της «εικόνες απο μια έκθεση» του Μουσσόρσκι, το «αντάτζιο» του Μπάρμπερ και μέρη της 9. Συμφωνίας του Ντβόρζακ. Φυσικά θα εκτελεστούν επίσης για πρώτη φορά: το «μουσική δωματίου Νο.1» της Νόνα Μάας και ένα κομμάτι για πνευστά του Αντουαν Έντεν.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ

29. Μαίου 2021 :: Εκθαμβωτική πρώτη εκτέλεση στο Κόμπλεντς

Στις 29. Μαίου του 2021 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Rhein-Mosel της πόλης Κόμπλεντς η πρώτη εκτέλεση του καινούργιου ορχηστρικού του Αριστείδη με τίτλο 2020 σε παραγγελεία της Φιλαρμονικής του Ρήνου. Η ίδια ορχήστρα χαρακτήρισε το έργο σαν εκθαμβωτικό. Το κομμάτι ηχογραφήθηκε και μαγνητοσκοπήθηκε και θα παρουσιαστεί αργότερα απο την ορχήστρα. Στην φωτογραφία βλέπετε το αρχιμαέστρο της Φιλαρμονικής κ. Walker με τον Αριστείδη Στρογγύλη. (φωτογραφία της Φιλαρμονικής)

Μάιος 2021 :: Καλλιτέχνης του μήνα του καλλιτεχνικού γραφείου Braun

Τον Μάιο του 2021 βρίσκετε ο Αριστείδης Στρογγύλης σαν "καλλιτέχνης του μήνα" με ένα πορτρέτο στο καλλιτεχνικό γραφείο του Andreas Braun, που από το 2018 αντιπροσωπεύει τον Αριστείδη.

Μάιος 2020 :: Έργο Υ / 41 φωνές για την κρίση από όλο τον κόσμο

Υπό τον τίτλο Μωσαικό 2020 κάλεσε το Calmus Ensemble συνθέτριες και συνθέτες από όλο τον κόσμο, να συνθέσουν από μία μινιατούρα για την πανδημία. Συνθέτριες και συνθέτες όπως η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Barry Guy, το Raschèr κουαρτέτο σαξοφώνων, συμμετείχαν στην ιδέα αυτή. Και οι 41 μινιατούρες παρουσιάζονται σε μία ειδικά για αυτόν τον σκοπό δημιουργημένη ιστοσελίδα με τις ηχογραφήσεις των έργων, τις παρτιτούρες τους και βιογραφικά των συνθετριών/συνθετών. Το πρότζεκτ υποστηρίχτηκε οικονομικά από το υπουργείο πολιτισμού της Γερμανίας και αυτό της πόλης της Λειψίας.

Αριστείδης Στρογγύλης: Υ

 

29 Μαϊου 2021 ::: Σε λαμπρό φώς :: Ανάθεση έργου από την Φιλαρμονική του Ρήνου / Πρώτη εκτέλεση για το έτος Μπετόβεν

Η ανάθεση της Φιλαρμονικής ορχήστρας του Ρήνου οδηγεί τον Αριστείδη Στρογγύλη στο Κόμπλεντς. Το έργο για ορχήστρα με τον τίτλο «2020» θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην αίθουσα Rhein-Mosel στην πόλη Κόμπλεντς. Την διέυθυνση της ορχήστρας αναλαμβάνει ο Garry Walker, στο βιολί ο Jack Liebeck. Υπό τον τίτλο ΣΕ ΛΑΜΠΡΟ ΦΩΣ θα παρουσιαστούν εκτός του έργου του Αριστείδη Στρογγύλη, το κοντσέρτο για βιολί, op.8, του Ρίχαρντ Στράους και η 4. Συμφωνία, op. 90, του Μέντελσον. Το κοντσέρτο θα ηχογραφηθεί από το ραδιόφωνο SWR2, για να μεταδωθεί κάποια στιγμή στο μέλλον.

Η πρώτη εκτέλεση μεταφέρθηκε από τον Οκτώβριο του 2020 στον Μαϊο του 2021 λόγω των γνωστών συνθηκών.

Πρωτοβουλία Μωσαϊκό 2020 του Ensemble Calmus :: Y και άλλες μικροσυνθέσεις από όλο τον κόσμο

Το Calmus Ensemble ξεκινάει την πρωτοβουλία μωσαϊκό 2020. Συνθέτες από όλο τον κόσμο προσκλήθηκαν να γράψουν μία μινιατούρα για αυτό το σύνολο φωνητικής μουσικής, μέγιστης διάρκειας ενός λεπτού. Ο Αριστείδης συνέθεσε την μινιατούρα με τίτλο "Y". Το πρότζεκτ θα παρουσιαστεί ονλαϊν ή ζωντανά τον Μάρτη του 2021.

Το έργο κόκκινη, έρημη γη για το MDR-πρότζεκτ

Για ένα πρότζεκτ του MDR δημιουργήθηκε ένα έργο για ορχήστρα και μια τάξη σχολείου. Αίτηση μπορούν να δηλώσουν σχολεία στον τομέα εκπομπής του ραδιοφώνου. Θα επιλεχτούν τρείς τάξεις, μία ανά κρατίδιο. Το έργο του Αριστείδη με τίτλο κόκκινη, έρημη γη θα παρουσιαστεί μέσα στο πρόγραμμα Γη, όπου θα συμπεριληφθούν έργα από διαφορετικές εποχές. Το ιδιαίτερο του κομματιού είναι, ότι οι μαθητές θα παίζουν μέσα στην ορχήστρα, ισάξια με τους επαγγελματίες μουσικούς, θα πρέπει να παίξουν την πάρτα τους και να ακολουθούν τον μαέστρο. Ειδικά σεμινάρια και η πρώτη εκτέλεση έχουν προγραμματιστεί για το φθινόπωρο του 2021.

musica viva :: Νέο πρόγραμμα ... από απόσταση

Η ορχήστρα δωματίου musica viva προετοιμάζει το καινούργιο της πρόγραμμα, που λόγω πανδημίας θα περιλαμβάνει κομμάτια από δύο ομάδες οργάνων. Η συναυλία θα γίνει το καλοκαίρι του 2021. Στο πρόγραμμα υπάρχει το 1. Κοντσέρτο για πιάνο του Μπετόβεν (σολίστ ο Prof. Frank Peter), μέρος των Εικόνων από μία έκθεση του Μουσόργκσι, το Adagio του Μπάρμπερ για έγχορδα και το έργο Equilibrium του Αριστείδη Στρογγύλη.

:: Αρχείο 2020 ::

2020 :: Παραγγελεία ορχηστρικού κομματιού από την Φιλαρμονική του Ρήνου

Ας κοιτάξουμε λίγο στο προσεχές μέλλον! Στις 18. Οκτωβρίου 2020, στην αίθουσα Görreshaus στο κέντρο του Κομπλέντς, η Φιλαρμονική ορχήστρα του Ρήνου θα εκτελέσει σε παγκόσμια πρώτη την παραγγελεία του καινούργιου ορχηστρικού έργου του Αριστείδη Στρογγύλη με τίτλο «2020». Τη διεύθυνση θα έχει ο κυρίως μαέστρος της ορχήστρας, κύριος Garry Walker. Το υπόλοιπο πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα του Paul Hindemith (Der Schwanendreher) όπως και την 8. Συμφωνία του L.v. Beethoven, στα πλαίσια του εορτασμού των 250 χρόνων από την γέννησή του.

Σεπτέμβριος 2020 :: Φεστιβάλ «Κλασσική μουσική για παιδιά»

Στις 25. Σεπτεμβρίου ξεκινάει το φεστιβάλ «Κλασσική μουσική για παιδιά», φυσικά με ειδικά μέτρα προστασίας λόγω πανδημίας. Ο καθιερωμένος διαγωνισμός σύνθεσης έχει φέτος έργα για ορχήστρα δωματίου, ή για ντουέτα εγχόρδων οργάνων. Το κοντσέρτο με την ορχήστρα δωματίου musica viva λαμβάνει χώρα το Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, στις 3 μ.μ. Τη διεύθυνση της ορχήστρας έχει ο Αριστείδης Στρογγύλης.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού και του φεστιβάλ.

Το πείραμα Beethoven :: Μια τάξη «πάει» συμφωνική ορχήστρα του MDR

Σε ένα πειραματικό σεμινάριο σύνθεσης του τμήματος Clara του ραδιοφώνου MDR, μαθητές της τάξης 9/1 του γυμνασίου Γκαίτε της πόλεως Bischofswerda συνέθεσαν το δικό τους κομμάτι για συμφωνική ορχήστρα. Σε έξι σεμινάρια στο σχολείο κατάφεραν, με την υποστήριξη του Αριστείδη Στρογγύλη, να συνθέσουν ενα επτάλεπτο κομμάτι. Στη συνέχεια αναλαμβάνει ο Αριστείδης να γράψει το κομμάτι τους για συμφωνική ορχήστρα. Η πρώτη εκτέλεση του ορχηστρικού αυτού, με την ορχήστρα του MDR υπό την διεύθυνση του νεαρού άγγλου μαέστρου Kerem Hasan, θα γίνει στις 26. Ιανουαρίου 2020 στην Gewandhaus με ζωντανή μετάδοση από τον ραδιοφωνικό σταθμό του MDR. Αυτό το ιδιαίτερο προγέκτ είναι μέρος του πειράματος Beethoven-της γερμανικής τηλεόρασης ARD.

Περισσότερα στην σελίδα του MDR.

:: Αρχείο 2019 ::

10 Νοεμβρίου 2019 :: Πρώτη παγκόσμια εκτέλεση του έργου „Adonai! Kyrie! Lord! Herr!

6 μ.μ., Εκκλησία του Αγ. Θωμά, Λειψία Οικουμενική Λειτουργία εις μνήμην των θυμάτων της νύχτας των κρυστάλλων (9. Νοεμβρίου 1938)
Χορωδία συναγωγής της Λειψίας, διεύθυνση Ludwig Böhme

Πρώτη παγκόσμια εκτέλεση του καινούργιου κομματιού του Αριστέιδη Στρογγύλη

Adonai! Kyrie! Lord! Herr! (2018) για σόλο φωνή, χορωδία (SATB) και εκκλησιαστικό όργανο.

09 Νοεμβρίου 2019 :: Συναυλία με την ορχήστρα δωματίου musica viva στην αίθουσα Kurt-Masur-Saal της μουσικής σχολής J.S. Bach

Συναυλία της ορχήστρας δωματίου Musica Viva υπό την διεύθυνση του Αριστείδη Στρογγύλη

Πρόγραμμα

L. van Beethoven – Εισαγωγή Coriolan
W. A. Mozart – 21. Κοντσέρτο για πιάνο σε Ντο μείζωνα
Joseph Haydn – 99. Συμφωνία σε Μι-ύφεση μείζωνα
Σολίστ στο πιάνο ο Prof. Frank Peter.

Παραγγελεία του MDR Klassik :: Μάιος και Ιούνιος 2019

To μικρό σε διάρκεια ορχηστρικό κομμάτι PNOE θα παρουσιαστεί σε μια τουρνέ της ορχήστρας του γερμανικού ραδιοφώνου MDR υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού του πανεπιστημίου της Λειψίας David Timm, στις πόλεις Burg, Eisenberg, Crimmitschau, Sonneberg και Leipzig. Σε αυτό οι μαθητές της εκάστοτε τάξης αναλαμβάνουν να συνθέσουν και να αυτοσχεδιάσουν μια φωνή της ορχήστρας και έτσι να συνδράμουν με τους μουσικούς και να παίξουν μαζί τη σύνθεση. Ακουλουθήστε το λίνκ, για να παρακολούθησετε το σχετικό βίντεο.

Το πείραμα Beethoven :: Μια τάξη πάει Gewandhaus

Σε ένα πειραματικό πρότζεκτ του MDR-Clara, μαθητές και μαθήτριες μίας τάξης της Σαξονίας θα συνθέσουν με τη βοήθεια του Αριστείδη το δικό τους ορχηστρικό κομμάτι. Η ορχήστρσα του MDR θα παρουσιάσει το έργο τους στις 26. Ιανουαρίου 2020 στην μεγάλη αίθουσα της Gewandhaus υπο την διεύθυνση του Kerem Hasan. Θα προηγηθούν τρείς μήνες μαθήματος και προετοιμασίας των μαθητών, στους οποίους η παρτιτούρα θα γράφεται σταδιακά.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα του MDR.

:: Διεύθυνση της ορχήστρας δωματίου Musica Viva ::

Απο τον Δεκέμβριο του 2018 ο Αριστείδης Στρογγύλης ανέλαβε την διέυθυνση της ορχήστρας δωματίου musica viva. Η ερασιτεχνική ορχήστρα αποτελείται απο 25 άτομα και συναντιέται εβδομαδιαία για πρόβες. Το πρώτο κοντσέρτο υπο την διεύθυνση του Αριστείδη έγινε στις 16 Μαρτίου του 2019. Παρουσιάστηκαν έργα των Ροσσίνι, Γκρίγκ, Μπιζέ και Αλμπένιθ. Το Νοέμβριο του 2019 ακολουθεί η εορταστική συναυλία για τα 25 χρόνια της δημιουργίας της ορχήστρας.

Εδώ βρίσκεται την ιστοσελίδα της ορχήστρας.

12 Μαίου 2019 :: Πρώτη εκτέλεση KlangWerkRaum :: Gewandhaus

KlangWerkRaum team and Maestro Nelsons

Το νέο πρόγραμμα της Gewandhaus, ονόματι KlangWerkRaum (εργαστήρι ήχου), το οποίο ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2018 παρακολούθησαν επτά άτομα, ερασιτέχνες μουσικοί, οι οποίοι αγαπούν τη μουσική και θέλουν να συνθέσουν και να παρουσιάσουν την δουλειά τους σε ενα ευρύτερο κοινό στην Gewandhaus. Το αποτέλεσμα αυτου του εργαστηρίου σύνθεσης για ενήλικες θα παρουσιαστεί στις 12 Μαίου στην Gewandhaus, με την συνδρομή τριών μουσικών της ορχήστρας, οι οποίοι υποστηρίζουν και παίζουν αυτές τις συνθέσεις μαζί με τους επτά συμμετέχοντες. Στην φωτογραφία οι συμμετέχοντες, οι μουσικοί της Gewandhaus, οι υπεύθυνες του προγράμματος, ο μαέστρος Andris Nelsons και ο Αριστείδης Στρογγύλης.

23 Μαίου 2019 :: Klangradar :: Εργαστήριο σύνθεσης για μαθητές στα πλαίσια του netzwerk junge ohren

Με τους μαθητές της πέμπτης τάξης του σχολείου Μοντεσσόρι στην Λειψία, συνεργάστηκε ο Αριστείδης, για να δημιουργήσουν την δική τους σύνθεση με θέμα «Ευτυχία». Αυτό το πρότζεκτ, στο οποίο λαμβάνουν μέρος συνολικά 6 τάξεις απο όλη τη χώρα, θα παρουσιαστεί στις 23 Μαίου στο Βερολίνο, στα πλαίσια μιας ημερίδας με θέμα «Η έρευνα του ήχου στη σχολική καθημερινότητα».

Καναλι Youtube

Στο κανάλι' Youtube του Αριστείδη μπορείτε να παρακολουθήσετε έργα, συναυλίες και πρότζεκτ του συνθέτη. Μπορείτε να το ανοίξετε εδώ!

:: Αρχείο 2018 ::

30 Οκτωβρίου 2018:: Διάλεξη στο πανεπιστήμιο της Λειψίας

Στις 30 Οκτωβρίου ο Αριστείδης Στρογγύλης παρουσιάζει σε μια διάλεξη τα έργα του στο τμήμα μουσικολογίας του πανεπιστημίου της Λειψίας. Η διάλεξη ξεκινά στις 3μ.μ. στο Städtisches Kaufhaus, Δωμάτιο 302.

Νέο: Κανάλι-Youtube

Στο κανάλι-Youtube του Αριστείδη Στρογγύλη μπορείτε να βρείτε συνθέσεις, κοντσέρτα και πρότζεκτ. Μπορείτε επίσης να γίνετε συνδρομητές του και να μείνετε έτσι ενημερωμένοι. Επισκεφθείτε μας!

Καλλιτεχνικό γραφείο από τον Απρίλιο & καλλιτέχνης του μήνα :: Konzertbüro Andreas Braun

Από τον Απρίλιο του 2018 αναβαλαμβάνει και επισήμως το καλλιτεχνικό γραφείο του κ. Andreas Braun στην Κολωνία την εκπροσώπηση της συνθετικής-καλλιτεχνικής εργασίας του Αριστείδη Στρογγύλη, τον οποίο και ανέδειξε ως καλλιτέχνη του μήνα. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο του Andreas Braun μέσω των → Πληροφοριών .

Υφηγεσία στην ανώτατη μουσική σχολή της Λειψίας (Hochschule für Musik und Theater Leipzig)

Από το εαρινό εξάμηνο του 2018 διδάσκει ο Αριστείδης σαν υφηγητής στην ανώτατη μουσική σχολή της Λειψίας, στο ινστιτούτο μουσικοπαιδαγωγικής, το μάθημα της "Βασικής Θεωρίας" και της "Σύνθεσης για το δημοτικό σχολείο". 

3 Μαρτίου στην τηλεόραση του MDR :: Εργαστήρι Händel με τη συμφωνική ορχήστρα του MDR

Μαθητές και μαθήτριες των γυμνασίων Telemann και Neue Nikolaischule στην Λειψία (2 τάξεις) λάβανε μέρος σε ένα συνθετικό πείραμα. Συνέθεσαν το δικό τους κομμάτι βασισμένο πάνω στην έννοια του νερού και παρουσίασαν τα δύο κομμάτια "Soda Water" και "Energy Water" σε μια απο κοινού συναυλία με την συμφωνική ορχήστρα του MDR! Στις 3 Μαΐου του 2018 η τηλεόραση του MDR θα παρουσιάσει δύο μικρά κλίπ των εργαστηρίων με τον Αριστείδη Στρογγύλη, τα οποία είναι διαθέσιμα και στην ιστοσελίδα της ορχήστρας.

Εγγραφείτε μέχρι τις 30 Ιουνίου :: KlangWerkRaum - Gewandhaus

Ένα νέο φορμάτ μουσικής διαμεσολάβησης και εκπαίδευσης ξεκινάει την ακόλουθη σαιζόν στην Gewandhaus της Λειψίας.KlangwerkRaum icon Πρόκειται για ένα εργαστήρι σύνθεσης επ' ονόματι KlangWerkRaum (Χώρος/Εργαστήρι ήχου), το οποίο απευθύνεται σε ενήλικες από 18 εώς 99 χρονών, οι οποίοι θέλουν να δοκιμάσουν το ταλέντο τους στην σύνθεση μουσικής! Το γκρούπ θα συναντάτε εβδομαδιαία για 90 λεπτά ξεκινώντας από τον Οκτώβρη του 2018 και περιέχει και μία δημόσια εμφάνιση των αποτελεσμάτων του. Περισσότερα στο έντυπο της Gewandhaus (στα γερμανικά).

Πρόγραμμα καθοδήγησης της ανωτάτης μουσικής σχολής της Λειψίας (Hochschule für Musik und Theater Leipzig)

Η ανώτατη μουσική σχολή της Λειψίας ξεκίνησε απο φέτος να προσφέρει τμήματα επαγγελματικής καθοδήγησης (mentoring programm) σε φοιτητές της m-Arts. Ο Αριστείδης Στρογγύλης αποδέχτηκε την πρόσκληση να συμμετάσχει σαν καθοδηγητής (mentor) του προγράμματος αυτού και ανέλαβε για φέτος τον νεαρό Ιταλό πιανίστα και δάσκαλο Francesco Pulga.

16 Ιουνίου & 15 Σεπτεμβρίου :: Πως μπορεί κανείς να ικανοποιήσει το ξύλο - Εργαστήρι και κοντσέρτα

Σε άλλο ένα εργαστήρι σύνθεσης της Gewandhaus, αυτή τη φορά στα πλαίσια της συνεργασίας της ορχήστρας με το προάστειο Grünau της Λειψίας, ο Αριστείδης εργάστηκε με δύο διαφορετικά γκρούπ μαθητών και νεαρών ενηλίκων, ούτως ώστε να συνθεθούν 2 κομμάτια για τέσσερις μουσικούς της Gewandhaus, οι οποίοι θα τα παρουσιάσουν μαζί με τα υπόλοιπα κομμάτια της μουσικής παράστασης "Πως μπορεί κανείς να ικανοποιήσει το ξύλο" στην αίθουσα του γυμνασίου Montessori στο Grünau στις 16 Ιουνίου και άλλη μια φορά στην μικρή αίθουσα Mendelssohn της Gewandhaus στις 15 Σεπτεμβρίου.

Η Μουσική γίνεται …ζωγραφιστή στην Σαξονία-Άνχαλτ

Για να πρωτοπαρουσιαστεί ευχάριστα και με φαντασία ο κόσμος της σύνθεσης σε παιδιά δημοτικού σχολείου, ο Αριστείδης μαζί με την συνάδελφο Susanne Zeh-Voß, μεταβήκαν σε 2 σχολεία σε μικρές πόλεις του κρατιδίου Σαξονίας-Άνχαλτ. Οι μαθητές μπορέσαν και ακούσαν, είδαν και ύστερα δοκίμασαν το πως μπορεί κανείς να συνθέσει χώρις νότες παρά με σχήματα, ζωγραφική, χρώματα, εν ολίγοις τι είναι μια γραφική παρτιτούρα. Περισσότερα για το πρότζεκτ στο φυλλάδιο (γερμανικά, pdf) του Κέντρου Μουσικής Ικανότητας της Σαξονίας-Άνχαλτ.

:: Αρχείο 2017 ::

22.-24. Σεπτεμβρίου 2017: Διαγωνισμός σύνθεσης – 12. Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής για παιδιά

Στο φετινό φεστιβάλ Κλασσική Μουσική για παιδιά οργανώθηκε ξανά ένας διαγωνισμός παιδικής και εφηβικής σύνθεσης. Φέτος ο διαγωνισμός ήταν για βαρύτονο, βιολί, βιολοντσέλλο και πιάνο πάνω σε κείμενα γερμανικού ρομαντισμού. Το Σάββατο, στις 23. Σεπτεμβρίου, παρουσιάστηκαν τα καλύτερα κομμάτια σε συνδιασμό με τη θεατρική παράσταση ¨η μυστηριώδης βαλίτσα¨, τη χορωδία του δημοτικού σχολείου forum thomanum και το γκρούπ παιδικών ακροβατικών Cirque de l' Èglise. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού. Συγχαρητήρια σε όλους τους νικητές και νικήτριες.

Ψάχνουμε: Συμμετέχοντες για σεμινάριο σύνθεσης το Μάρτιο του 2017

Ψάχνουμε νεαρούς συνθέτες και συνθέτριες! Αυτό το σεμινάριο σύνθεσης απευθύνεται σε παιδιά και νέους από 9 εώς 19 χρονών και λαμβάνει χώρα απο τις 17 εώς τις 19 Μαρτίου στο campus forum thomanum. Επαγγελματίες μουσικοί και συνθέτες εισάγουν τους νεαρούς στον κόσμο της σύνθεσης. Το σεμινάριο οργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά και φέτος τα κομμάτια που θα γραφτούν θα είναι για πιάνο, βιολί, βιολοντσέλο και βαρύτονο. Τα κείμενα που θα χρησιμοποιηθούν είναι κείμενα του γερμανικού ρομαντισμού.

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα εικοσάλεπτο φίλμ με θέμα το περσυνό σεμινάριο σύνθεσης:


Η συμμετοχή είναι δωρεάν, μέγιστος αριθμός συμμετεχώντων 12.

:: Αρχείο 2016 ::

17.12.2016 :: Κοντσέρτο του Ulrich von Wrochem (βιόλα) στην Αθήνα

Στις 17 Δεκεμβρίου 2016 ο Γερμανός βιολιστής Ulrich von Wrochem θα παίξει ένα σολό κοντσέρτο έργων για βιόλα στην Ευαγγελική Εκκλησία της Αθήνας στην οδό Σίνα. Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται και το έργο του Αριστείδη Στρογγύλη για βιόλα "Μεταξύ Ζώου και Θεού".

Δείτε το πρόγραμμα της (pdf). 

23.-25. Σεπτεμβρίου 2016: Διαγωνισμός σύνθεσης – 11. Φεστιβάλ Κλασσική για παιδιά

Στο φετινό φεστιβάλ Κλασσική για παιδιά οργανώθηκε ξανά ένας διαγωνισμός παιδικής σύνθεσης. Φέτος ο διαγωνισμός ήταν για τραγούδι (σοπράνο, βαρύτονος), κλαρινέτο και πιάνο. Το Σάββατο, στις 24. Σεπτεμβρίου, παρουσιάστηκαν τα καλύτερα κομμάτια σε συνδιασμό με κουκλοθέατρο. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού. Συγχαρητήρια σε όλους τους νικητές και νικήτριες.

1. - 5. Αυγούστου 2016: Καλοκαιρινή ακαδημία του (IFF) Hanover

Στο ινστιτούτο υποστήριξης νεαρών ταλαντούχων μουσικών (IFF Institut) στη ανώτατη μουσική σχολή του Αννόβερου (HMTMH), μπορούν νέοι μουσικοί να ξεκινήσουν τις σπουδές τους πριν την ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η αποκορύφωση του φοιτητικού τους έτους είναι κάθε χρόνο η καλοκαιρινή μουσική ακαδημία, στην οποία φέτος θα ξαναδιδάξει σαν καθηγητής σύνθεσης ο Αριστείδης Στρογγύλης. Νεαροί φοιτητές από 14 εως 19 χρονών θα παρουσιάσουν τις συνθέσεις του στο παλάτι Landestrost της πόλης Neustadt an der Rübenberge όπως επίσης θα διδαχτούν αυτοσχεδιασμό, τραγούδι και Qigong από άλλους συναδέλφους.

Αναζητούνται: Συμμετέχοντες στο Workshop σύνθεσης τον Μάρτιο του 2016

Αναζητούνται νέοι συνθέτες και συνθέτριες! Αυτό το Workshop απευθύνεται σε παιδιά και νέους από 8 εώς 18 χρονών και λαμβάνει χώρα για τρίτη φορά στη Λειψία από τις 11 εώς τις 13 Μαρτίου του 2016. Η παρουσίαση των έργων θα γίνει μία εβδομάδα αργότερα, στις 18 Μαρτίου. Επαγγελματίες μουσικοί και συνθέτες σε συνοδεύουν στα πρώτα σου συνθετικά βήματα. Ένα μικρό φίλμ δίνει μία ωραία εικόνα του Workshop:


Ενδιαφερόμενα παιδιά και νέοι μπορούν να έρθουν σε επαφή με το forum thomanum Leipzig e.V.

20.01.2016 :: Πρεμιέρα των 125 Party Pieces

Με πρωτοβουλία του Forum Μουσικής του Παρόντος της Λειψίας (FZML), 125 των σημαντικoτέρων μοντέρνων συνθετών συνέθεσαν από κοινού το μέχρι στιγμής μεγαλύτερο συλλογικό έργο με τίτλο "Party Pieces". Στις 20 Ιανουαρίου 2016 θα γίνει η πρώτη ευρωπαΐκή εκτέλεση του έργου στην Λειψία.

Εισητήρια στις σελίδες του FZML

:: Αρχείο 2015 ::

25.- 27. Σεπτεμβρίου 2015: Διαγωνισμός σύνθεσης στα πλαίσια του φεστιβάλ Κλασσική μουσική για παιδιά

Στα πλαίσια του 10. φεστιβάλ "Κλασσική μουσική για παιδιά" έγινε ξανά πρόσκληση σε παιδιά και νέους να συνθέσουν ειδικά για τον διαγωνισμό σύνθεσης του φεστιβάλ. Φέτος τα κομμάτια ήταν για χορωδία δωματίου. Το Σάββατο, στις 26. Σεπτεμβρίου, έγινε ένα workshop σύνθεσης με τον Αριστείδη Στρογγύλη, ο οποίος προέδρευε της κριτικής επιτροπής. Οι πέντε νικητές παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!

24.- 26. Απριλίου 2015: Workshop σύνθεσης για παιδιά και νέους

Παιδιά και νέοι από 10 εως 19 χρονών έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα πολυήμερο workshop σύνθεσης του forum thomanum, στο οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να πειραματηστούν, να εμπνευστούν και να συνθέσουν. Τη διεύθυνση του workshop, το οποίο λαμβάνει για δεύτερη φορά χώρα στο forum thomanum έχουν έμπειροι συνθέτες και δάσκαλοι αυτοσχεδιασμού. Στο τέλος του workshop θα παρουσιαστούν οι εργασίες των μαθητών σε ένα κοντσέρτο εργαστηρίου στις 26 Απριλίου και ώρα 14:30 στη villa thomana.

:: Αρχείο 2014 ::

Καθένας είναι ένας καλλιτέχνης στο Project Grenzenlos (2013/14)

Το Grenzenlos είναι ένα διεθνές project δημιουργικής τέχνης, στο οποίο συνεργάζονται διαφορετικές τέχνες και διαφορετικοί καλλιτέχνες καθώς και οι αδελφές πόλεις της Λειψίας και του Τράβνικ (Βοσνία). Το project αρχίζει το 2013 με την προώθηση των ταλέντων ανθρώπων όλων των ηλικιών από τις δύο αυτές πόλεις, ανεξαρτήτως των σωματικών ή πνευματικών τους ιδιαιτεροτήτων. Επίσης θα οργανωθούν εργαστήρια καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στο βοσνιακό Τράβνικ, του οποίου η αδελφοποίηση με την Λειψία κλείνει τα δέκα χρόνια φέτος. Η δεύτερη φάση αρχίζει το 2014 με σκόπο την δημιουργία μιας ενσωματικής και διεθνούς παραστάσεως (προσωρινός τίτλος Grenzenlos), η οποία θα παρουσιαστεί στην Λειψία, στο Τράβνικ και στο Σαράγιεβο.

Οι συμμετέχοντες δοκιμάζουν και δοκιμάζονται σε όλους τους δυνατούς καλλιτεχνικούς τομείς: σύνθεσης, χορού, γλώσσας και φωνής, σκηνικών, κοστουμιών, τυπογραφίας και σχεδίου - εξού και ο τίτλος "καθένας είναι ένας καλλιτέχνης". Ύστερα από το πέρας του πρώτου χρόνου οι συμμετέχοντες θα αιτηθούν του τομέα που θα ήθελαν να εργαστούν για την δημιουργία της παραστάσεως. Στην σκηνή θα έρθουν τα αποτελέσματα το καλοκαίρι του 2014.

Σε συνεργασία με:

Leipziger Ballett
Gewandhaus zu Leipzig
Ειδικό σχολείο για πνευματικές και σωματικές ιδιαιτερότητες "Albert Schweitzer" Leipzig
Σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Petrischule Leipzig
Ελεύθεροι καλλιτέχνες (υπεύθυνος για την σύνθεση ο Αριστείδης Στρογγύλης)

24 - 28 Φεβρουαρίου 2014

Στα πλαίσια του project "Grenzenlos" προστέθηκε και η τρίτη χώρα, η Αγγλία. Από τις 24 εώς τις 28 Φεβρουαρίου, ο Rémy Fichet του μπαλλέτου της Λειψίας, η Ulrike Bernard, διευθύντρια του Haus Steinstraße e.V. και ο Αριστείδης Στρογγύλης ήσαν προσκεκλημένοι στο Isle of Sheppey, στην Oasis Academy, ένα σχολείο στα νοτιοανατολικά της χώρας με περίπου 2000 μαθητές. Εκεί διοργανώθηκε ένα workshop σύνθεσης για 10 μαθητές και ένα workshop χορού για οκτώ μαθητές. Το απόγευμα της Παρασκευής παρουσιάστηκαν στο θέατρο της σχολής μία από τους μαθητές δημιουργηθήσα χορογραφία υπό την διεύθυνση του Rémy Fichet και μία σύνθεση των μαθητών του Αριστείδη για εννέα όργανα. Όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να είναι πολύ περήφανοι για τα αποτελέσματα αυτής της όμορφης βδομάδας!

11. - 13. Απριλίου 2014:: Workshop σύνθεσης στο forum thomanum

Υπό την διεύθυνση των Christoph Göbel, Christian FP Kram, Manuel Schubrow και Αριστείδη Στρογγύλη έλαβε χώρα το πρώτο σεμινάριο σύνθεσης για μαθητές από 8 εώς 16 ετών στη villa thomana του forum thomanum. Το forum thomanum είναι ο οργανισμός που περιλαμβάνει όλα τα σχολεία και τις εγκαταστάσεις που ασχολούνται με την εκπαίδευση της διάσημης χορωδίας παιδιών της εκκλησίας του Αγ. Θωμά της Λειψίας (Thomanerchor Leipzig).
Περισσότερα στην ιστοσελίδα του forum thomanum.

20. και 23. Ιουνίου 2014: Πρεμιέρα του project Grenzenlos

Παρουσίαση της παράστασης "Grenzenlos" (πληροφορίες στο επάνω μέρος της σελίδας), της απο κοινού μουσικοχορευτικής εργασίας μαθητών και καλλιτεχνών από την Λειψία και το Τράβνικ της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης. Συμπαραγωγή της όπερας της Λειψίας, της Gewandhaus και του Haus Steinstraße e.V. Περισσότερα στην ιστοσελίδα της όπερας.

:: Αρχείο 2013 ::

3.-8. Φεβρουαρίου 2013 :: 7. θεατρικό εργαστήρι για παιδιά

Υπό τον τίτλο στα χνάρια της ανάπτυξης λαμβάνει χώρα το 7. θεατρικό εργαστήρι του Theater der Jungen Welt της Λειψίας για παιδιά απο 10 εώς 12 χρονών, αυτή τη χρονιά με τη συνεργασία του βοτανικού κήπου του πανεπιστημίου της Λειψίας. Πως γεννιέται ένα μουσικό κομμάτι; Πως δημιουργεί κανείς μια ιστορία; Πιό θρεπτικό στοιχείο χρειάζεται μία δραματική σκηνή; Και πως καταφέρνουν τα φυτά να μεγαλώσουν; Αυτές και αρκετές ακόμα ερωτήσεις προσπαθούν να απαντήσουν οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου μαζί με τους Pierre Niemann (ηθοποιός και σκηνοθέτης), Αριστείδη Στρογγύλη (συνθέτης), Carsten Brandau (θεατρικός συγγραφέας) και με μια επιστήμονα του βοτανικού κήπου. Εκτός αυτού διοργανώνεται ένα θεατρικό ράλλυ και μια επίσκεψη θεατρικής παράστασης.

8.-10. Φεβρουαρίου 2013 :: Χειμερινή ακαδημία των προ-σπουδών της μουσικής

Στην ανώτατη ακαδημία για μουσική και χορό του Αννόβερου (Hochschule für Musik und Theater Hannover) μπορούν να σπουδάσουν νέοι και νέες ταλαντούχοι μουσικοί ήδη πρίν τελειώσουν το σχολείο. Το τμήμα ονομάζεται Ινστιτούτο υποστήριξης νεαρών ταλέντων (IFF). Μετά την καλοκαιρινή ακαδημία στο Schloß Landestrost ακολουθεί η χειμερινή ακαδημία 2013 στην μουσική ακαδημία του κρατιδίου της κάτω σαξονίας στην πόλη Wolfenbüttel. Το VIFF λαμβάνει χώρα ακόμα πριν του ινστιτούτου υποστήριξης νεαρών ταλέντων. Η ηλικία των συμμετεχόντων εκεί είναι από 9 εώς 13 χρονών. Στη χειμερινή ακαδημία θα δοκιμάσουν σε μικρά γκρούπ σύνθεση, θεωρία και τραγούδι.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα του ινστιτούτου HMTM Hannover

13.-14. Ιουνίου 2013 :: Έκτο συνέδριο "Kinder zum Olymp!" στο Αννόβερο

Kinder zum Olymp! - η εκπαιδευτική πρωτοβουλία του ιδρύματος τεχνών των κρατιδίων της Γερμανίας - διοργανώνει το έκτο της συνέδριο. Τίτλος του συνεδρίου είναι: "Τέλειο; Περί ποιότητας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης για παιδία και εφήβους". Στο πάνελ των συζητητών θα παρευρεθεί και ο Αριστείδης Στρογγύλης στα πλαίσια του φόρουμ: "Έτσι ή αλλιώς; Καλλιτέχνες ως εκπαιδευτικοί". Το συνέδριο προσφέρει έναν χώρο, στον οποίο μπορεί κανείς να ανταλλάξει ιδέες και να λάβει πρακτικά παραδείγματα. Απευθύνεται σε αντιπροσώπους παιδικών σταθμών, σχολείων, κρατιδίων και πόλεων, σε καλλιτέχνες, καλλιτεχνικά ιδρύματα και ιδρύματα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, όπως επίσης και σε ανώτερες σχολές καλών τεχνών. Αναμένονται γύρω στους 500 συμμετέχοντες.

5. Ιουλίου 2013 :: Παρουσίαση του project δρόμοι προς τον Βάγκνερ

Η πόλη της Λειψίας άρχισε το έτος 2011 σε συνεργασία με έξι καλλιτεχνικούς φορείς και έξι σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το δίκτυο τέχνης και σχολείου. Στα πλαίσια αυτού του δικτύου συνεργάζονται ο Αριστείδης Στρογγύλης με την Όπερα της Λειψίας. Φέτος υπάρχει μια καινούργια συνεργασία με το σχολείο Nachbarschaftsschule Leipzig. Καθώς η φετινή χρονιά είναι η χρονιά που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την γέννηση του Βάγκνερ, ασχολείται αυτό το project με τον Βάγκνερ, ο οποίος γεννήθηκε στην Λειψία. Η Dr. Heidi Zippel, θεατρική παιδαγωγός και ο Αριστείδης Στρογγύλης θα συνοδέψουν αυτήν την ενδιαφέρουσα συνεργασία.

Τεκμηρίωση/ταξινόμηση των εργασιών του δικτύου τέχνης και σχολείου το έτος 2012 σε μορφή pdf (στα γερμανικά)

21. Αυγούστου - 22. Σεπτεμβρίου 2013 :: Party Pieces - Έκθεση στη Λειψία

Στα πλαίσια του φεστιβάλ Cage 100 και υπό τον τίτλο Party Pieces Project δημιουργήθηκε μια μοναδική σύνθεση από 125 συνθέτριες και συνθέτες που διαμένουν στη Γερμανία και στην Αμερική - ένας εκ των οποίων και ο Αριστείδης Στρογγύλης. Ο κάθε ένας συνέθεσε 5 μέτρα, γνωστά ήταν μόνο το τελευταίο μέτρο του προηγουμένου συνθέτη και η ενορχήστρωση. Οι αυθεντικές χειρόγραφες παρτιτούρες του από κοινού αυτού έργου εκτίθονται εώς τις 22. Σεπτεμβρίου στην γκαλερί μοντέρνας τέχνης (GfZK), πριν το ταξίδι τους στην Νέα Υόρκη. Περισσότερα στην ιστοσελίδα της γκαλερί GfzK.

28 Σεπτεμβρίου 2013 :: Στούντιο-κοντσέρτο με παιδικές συνθέσεις

Μέρος του φεστιβάλ "Κλασσική μουσική για παιδιά" είναι και φέτος ο διαγωνισμός σύνθεσης για παιδιά και νέους μέχρι 18 ετών. Σε συνεργασία με το παιδικό πρόγραμμα "Clara" του ραδιοφώνου κεντρικής Γερμανίας (MDR), υπάρχει φέτος ένα "ensemble in residence". Οι Leipziger Blechbläsersolisten είναι ένα κουΐντέτο χάλκινων πνευστών που ορίζει και την φετίνη ενορχήστρωση. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ το βρίσκεται στην ιστοσελίδα του.

17. Οκτωβρίου 2013 :: Party Pieces - Παγκόσμια πρώτη στην Νέα Υόρκη

Η μοναδική παραγωγή Party Pieces, η οποία προέρχεται από μια ιδέα του John Cage, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις 17. Οκτωβρίου 2013 θέατρο Miller της Νέας Υόρκης. Μαέστρος: Richard Carrick, Σύνολο: Either/Or. Περισσότερα στην ιστοσελιδα του Website des Miller Theatre.

16 Νοεμβρίου 2013 :: Παγκόσμια πρώτη του Playback Play

Στις 16 Νοεμβρίου το έργο του Αριστείδη Στρογγύλη playback play για εκκλησιαστικό όργανο και βιόλα θα εκτελεστεί για πρώτη φορά στην ευαγγελική-προτεσταντική εκκλησία της Λειψίας, με την Christiane Bräutigam στο όργανο και τον Matthias Sannemüller στην βιόλα. Το κοντσέρτο αρχίζει στις 7 μ.μ και περιλαμβάνει εκτός αυτού τα έργα Chichester Psalms του Leonard Bernstein και Symphony of Psalms του Igor Stravinsky.

:: Αρχείο 2012 ::

Απρίλιος 2012: Νέα που ακούγονται!

Από αυτό το μήνα μπορείτε να ακούτε αποσπάσματα από το δεύτερο κουαρτέτο εγχόρδων με τίτλο "Τρίτος δελφικός ύμνος στον Απόλλωνα" (Troisième Hymne Delphique à Apollon) σε εκτέλεση του Apollon Musagete Quartett και παραγωγή του βαυαρικού ραδιοφώνου. Από εδώ απευθείας στην ακρόαση.

8./9. Ιουνίου 2012 :: Όπερα Λειψίας Ι: Περί ηρώων και θεών

Το έτος 2010 παρουσιάστηκε το βραβευμένο με το junge ohren preis πρωτοποριακό μουσικοθεατρικό project Monsieur Matthieu, τι θα γίνει; Φέτος, η όπερα της Λειψίας σε συνεργασία με τον Αριστείδη Στρογγύλη, σχεδίασε ειδικά ένα νέο project για μαθητές και μαθήτριες του σχολείου Filatow (παιδιά με θέματα οράσεως). Τα αποτελέσματα και οι συνθέσεις των παιδιών θα ακουστούν στα πλαίσια της εισαγωγής δύο οπερών του προγράμματος, βασισμένες σε αρχαιοελληνικά θέματα:

Παρασκευή, 8. Ιουνίου 2012, 19:30 - Christoph Willibald Gluck: Alkestis

Σάββατο, 9. Ιουνίου 2012, 19:00 - Christoph Willibald Gluck: Iphigenie in Aulis

22. Ιουνίου 2012 :: Όπερα Λειψίας ΙΙ: Περί εξουσίας

Τον Ιούνιο του 2011, η πόλη της Λειψίας ίδρυσε σε συνεργασία με έξι καλλιτεχνικούς φορείς της πόλης και έξι σχολεία το Δίκτυο Τέχνης και Σχολείου. Στα πλαίσια αυτού του δικτύου συνεργάζονται ο Αριστείδης Στρογγύλης και η Όπερα με το αθλητικό γυμνάσιο της Λειψίας. Οι πρώτοι καρποί αυτής της συνεργασίας θα παρουσιαστούν υπό τον τίτλο "περί εξουσίας" στην μικρή αίθουσα της Όπερας. Πρεμιέρα έχει η παράσταση την Παρασκευή, 22. Ιουνίου, στις 5 μ.μ.

6. Ιουλίου 2012 :: Έναρξη του φεστιβάλ Cage100

Το διεθνές project μουσικής και τεχνών CAGE100 ξεκινάει στις 6 Ιουλίου του 2012. Επ' ευκαιρία των εκατοστών γενεθλείων του Αμερικανού καλλιτέχνη και συνθέτη John Cage, το Forum Zeitgenössischer Musik Leipzig [FZML] διοργανώνει με 100 διεθνείς εκδηλώσεις ένα μοναδικό φεστιβάλ. Η διοργάνωση βρίσκεται ύπο την αιγίδα του Pierre Boulez.

Στα πλαίσια αυτού του φεστιβάλ και με τον τίτλο Party Pieces Project δημιουργείται μία μοναδική σύνθεση, πάνω στην οποία θα εργαστούν 100 συνθέτες από την Γερμανία και την Αμερική - ένας από αυτούς είναι και ο Αριστείδης Στρογγύλης. Κάθε συνθέτης θα συμμετάσχει με 1 λεπτό μουσικής, γνωρίζοντας μόνο το προηγούμενο μέτρο του προηγούμενου συνθέτη και την ενορχήστρωση, η οποία βρίσκεται στην διάθεση των συνθετών. Η παρουσίαση της σύνθεσης, η ιδέα της οποίας προέρχεται μεταξύ άλλων από τον ίδιο τον Cage, θα γίνει το καλοκάιρι του 2013 παράλληλα σε Λειψία και Νέα Υόρκη.

27.-30. Αυγούστου 2012 :: Καλοκαιρινή ακαδημία για νεαρούς φοιτητές μουσικής

Στην ανώτατη ακαδημία για μουσική και χορό του Αννόβερου (Hochschule für Musik und Theater Hannover) μπορούν να σπουδάσουν νέοι και νέες ταλαντούχοι μουσικοί ήδη πρίν τελειώσουν το σχολείο. Το τμήμα ονομάζεται Ινστιτούτο υποστήριξης νεαρών ταλέντων (IFF). Κάθε καλοκαίρι διοργανώνεται εκεί η καλοκαιρινή ακαδημία, στα πλαίσια της οποίας φέτος ο Αριστείδης Στρογγύλης θα διδάξει σύνθεση στους νεαρούς φοιτητές. 26 νεαροί φοιτητές από 14 εως και 19 χρονών θα εργαστούν στο Schloss Landestrost in Neustadt am Rübenberge πάνω στη σύνθεση, στον αυτοσχεδιασμό, στο τραγούδι, στην σωματική άσκηση και στο Chigong.

28.-30. Σεπτεμβρίου 2012 :: Το 7. μουσικό φεστιβάλ "Κλασσική μουσική για παιδιά"

Και αυτή τη χρονιά στα πλαίσια του φεστιβάλ διοργανώθηκε ένας διαγωνισμός σύνθεσης για παιδιά και τα κομμάτια που κέρδισαν θα εκτελεστούν για πρώτη φορά στις συναυλίες του. Αυτή τη χρονιά παράλληλα με τα κύρια κοντσέρτα διοργανώνεται και ένα Studiokonzert, στο οποίο θα εκτελεστούν όλα τα κομμάτια που στάλθηκαν στον διαγωνισμό και οι νεαροί και νεαρές συνθέτες θα είναι παρώντες σε μία δημόσια συζήτηση για τα έργα τους. Το πρόγραμμα βρίσκεται στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ. Νικητές του φετινού διαγωνισμού είναι οι:

1. βραβείο: Maximilian Otto (14 χρονών)

2. βραβείο: Svenja Reis (12 χρονών)

3. βραβείο: Florian Schieder (10 χρονών) και Paula Schwetzler (15 χρονών)

:: Αρχείο 2011 ::

Ιανουάριος 2011 :: Η εκπομπή του βαυαρικού ραδιοφώνου BR

Η εκπομπή της 23.9.2010 "Βήματα γύρω από τον ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς" - μια μουσική ιχνηλασία του Αριστείδη Στρογγύλη γύρω από τη δημιουργία του δευτέρου κουαρτέτου εγχόρδων του, μπορεί από εδώ και στο εξής να ακουστεί στον τομέα ακούστε.

07.01.2011 :: playback play στη "νύχτα της μοντέρνας μουσικής" από το MDR-Figaro

Ο ραδιοφωνικός σταθμός MDR-Figaro μεταδίδει κατά τη διάρκεια της νύχτας της 6. προς στην 7. Ιανουαρίου 2011, το έργο του Αριστείδη Στρογγύλη για βιόλα και εκκλησιαστικό όργανο playback play. Βιόλα παίζει ο Mathias Sannemüller,εκκλησιαστικό όργανο ο David Timm. Το έργο θα μεταδωθεί περίπου στις 3:45 τα ξημερώματα της 7. Ιανουαρίου.

18.03.2011 :: Το μουσικό project του MDR Βαβέλ στην έκθεση βιβλίου της Λειψίας

Σε αυτό το μουσικό project του MDR με τίτλο Βαβέλ μαθητές και μαθήτριες σχολείων γνωρίζουν μέσω παιχνιδιού την τέχνη και την μουσική ξένων χωρών. Περίπου 100 μαθητές από την κεντρική Γερμανία παρουσιάζουν τα αποτελέματα της ενασχόλησής τους αυτής στις 18 Μαρτίου, ώρα 11 π.μ., στην αίθουσα 1 του Congress Center Leipzig. Ο Αριστείδης Στρογγύλης παρουσιάζει το κομμάτι της έκτης τάξεως του σχολείου Montessori.

09.04.2011 :: Η μάχη με τον τίγρη κάπως διαφορετικά

Το κινέζικο παραμύθι "η μάχη με τον τίγρη", που ενέπνευσε τον Αριστείδη Στρογγύλη στο ομώνυμο του έργο, ερμηνεύεται εκ νέου σε ένα ενδιαφέρον Project λειψιανών μαθητών σε συνεργασία με το Haus Steinstraße e.V. Παιδιά της έκτης τάξης του γυμνασίου Reclam και της νεανικής θεατρικής ομάδας "Fallobst", θα παρουσιάσουν την δική τους μουσική, σκηνική και χορευτική εκδοχή του παραμυθιού σε μία συναυλία στην Gewandhaus της Λειψίας. Η ιστοσελίδα "Tigerprojekt" φτιάχτηκε ειδικά για να προσφέρει διαρκής ενημέρωση και εικόνες περί της προόδου και των έργων των μαθητών.

07.05.2011 :: Η μάχη με τον τίγρη στο Haus Steinstraße

Το πρώτο μέρος του μουσικοθεατρικού project "Η μάχη με τον τίγρη" ξαναπαρουσιάζεται στις 7 Μαΐου στο θέατρο του Haus Steinstraße. Παιδιά και νέοι από την Λειψία παίζουν θέατρο και μουσική σε αυτήν την από κοινού παράσταση του Haus Steinstraße, της Gewandhaus της Λειψίας και του Αριστείδη Στρογγύλη. Αρχή της παραστάσεως είναι στις 4 μ.μ.

HEPTA

27.-29.05.2011 :: HEPTA - Acoustic Movement Concert - Πρεμιέρα στη Halle/S.

Το χοροθέατρο "HEPTA - Acoustic Movement Concert" είναι μία διαλογική συνάντηση σύγχρονης μουσικής και μοντέρνου χορού. Η ομάδα Tanztheater ellah, υπό την διεύθυνση της Annett Paschke, λαμβάνει σαν σημείο εκκίνησης το έργο για πίανο του Αριστείδη Στρογγύλη " Τα 7 ανοιχτά τσάκρα του Διονύσου" γιά μία ιδιαίτερη μουσικοθεατρική παράσταση, στην οποία ο συνθέτης θα καθίσει στο πιάνο: " Οι χορεύτριες γίνονται στοιχεία μουσικής σύνθεσης, ενώ ο συνθέτης και το πιάνο του μετατρέπονται σε όργανα που χορεύουν." Το trailer προσφέρει μια πρώτη γεύση:

Η πρεμιέρα λαμβάνει χώρα στις 27. Μαΐου 2011, ώρα 8 μ.μ., στο θέατρο Theatrale της πόλης Halle. Ακολουθούν άλλες δύο παραστάσεις στις 28.05, ώρα 8 μ.μ., και στις 29.05, ώρα 3 μ.μ. Παραγγελίες εισητηρίων στο τηλέφωνο 0345.2137551.

HEPTA

26.06.2011 :: HEPTA στη βίλλα Jühling

Βίλλα Jühling στη Halle, η ώρα της παράστασης θα ανακοινωθεί συντόμως
 

HEPTA

02.07.2011 :: HEPTA στο Peißnitzhaus

Peißnitzhaus στη Halle, έναρξη στις 8:30 μ.μ.
 

09.09.2011 :: Η μάχη με τον τίγρη δύο φορές στο Θέατρο "Schille"

Το βραβευμένο project της Gewandhaus Η μάχη με τον τίγρη θα παρουσιαστεί δύο φορές, στις 10 π.μ. και στις 12 μ.μ, στο Θέατρο "Schille" στην Λειψία. Μαζί, τα παιδιά-μουσικοί του Γυμνασίου Reclam και η θεατρική ομάδα Fallobst του Haus Steinstraße e.V. Εισητήρια πριν την εκδήλωση άμεσα στο Θέατρο.

12.09.2011 :: Βραβείο για την μάχη με τον τίγρη!

Kinder zum Olymp!Το project της Gewandhaus "Η μάχη με τον τίγρη" νίκησε στον φετινό πανγερμανικό διαγωνισμό Kinder zum Olymp, το βραβείο πολιτισμού των γερμανικών κρατιδίων στην κατηγορία μουσική. Αυτό είναι το δεύτερο project με την συνεργασία του Αριστείδη Στρογγύλη, το οποίο λαμβάνει αυτό το βραβείο, μέτα "το εργαστήρι των πεταλούδων" το έτος 2009. Στις 12.09.2011 παραλαμβάνει το team του project το βραβείο αυτό σε μια τελετή στο Konzerthaus Berlin.

HEPTA

24.09.2011 :: HEPTA στο Stellwerk της Βαΐμάρης

Στις 24. Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 8:00 μ.μ, στο στην Βαΐμάρη. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα Stellwerk Weimar.

HEPTA

08. και 09.10.2011 :: HEPTA στο κάστρο Kannawurf

Μία ακόμα παρουσίαση του μουσικοχορευτικού έργου HEPTA - acoustic movement concert με το χοροθέατρο ellaH στις 8. και 9. Οκτωβρίου 2011, στις 7:30 μ.μ και 3:00 μ.μ. ανάλογα, στο καλλιτεχνικό σπίτι του κρατιδίου της Θουριγγίας, το κάστρο Kannawurf. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του κάστρου Kannawurf.

HEPTA

03.11.2011 :: HEPTA στο φεστιβάλ Impuls Halle

Στις 3. Νοεμβρίου 2011 παρουσιάζεται το HEPTA στα πλαίσια του φεστιβάλ μοντέρνας μουσικής Impuls της πόλης Halle. Η παράσταση αρχίζει στις 7:30 μ.μ στο Θέατρο του Magdeburg.

:: Αρχείο 2010 ::

Φεβρουάριος ― Μάρτιος 2010 :: Το δεύτερο κουαρτέτο εγχόρδων στο ensemble

Στο πρώτο τεύχος του μουσικού περιοδικού ensemble για το 2010, o Manuel Rösler παρουσιάζει στο άρθρο του "το καινούργιο έργο", το δεύτερο κουαρτέτο εγχόρδων του Αριστείδη Στρογγύλη με τίτλο Τρίτος Δελφικός Ύμνος στον Απόλλωνα: "Ας αναλογιστούμε τον Νίτσε, ο οποίος χρησιμοποιώντας τις έννοιες του απολλώνιου και του διονυσιακού στοιχείου, κατάφερε έτσι να χαρακτηρίσει τους δύο αντίθετους πόλους της Τέχνης. Αυτή η μουσική, φαίνεται να ψάχνει την απάντηση στην ερώτηση, πως θα μπορούσε να είναι το απολλώνιο στοιχείο στη μουσική". Συμπέρασμα του άρθρού, το οποίο εκτός της λεπτομερής περιγραφής του κομματιού περιέχει και αρκετά αποσπάσματα της παρτιτούρας: "... ένα απολαυστικό παιχνίδι χρωμάτων και ήχων".

20.02.2010 :: Πρώτη εκτέλεση του Τρίτου Δελφικού ΄Υμνου στον Απόλλωνα

Στις 20 Φεβρουαρίου, στην πόλη Amstetten της Αυστρίας, το Apollon Musagète Quartett παρουσιάζει την πρώτη εκτέλεση του δευτέρου κουαρτέτου του Αριστείδη Στρογγύλη με τίτλο Τρίτος Δελφικός ΄Υμνος στον Απόλλωνα. Έναρξη του κοντσέρτου είναι στις 19:30, ένω πριν την συναυλία ο συνθέτης θα παρουσιάσει το καινούργιο του έργο.

23.02.2010 :: Στο στούντιο - Δεύτερο κουαρτέτο εγχόρδων

Μέτα την πρώτη παγκόσμια εκτέλεση του δευτέρου κουαρτέτου εγχόρδων ακολουθεί η παραγωγή του στο στούντιο του Βαυαρικού ραδιοφώνου BR-Klassik. Την ηχογράφηση του έργου έχει αναλάβει επίσης το Apollon Musagete Quartett. Η ηχογράφηση θα μεταδοθεί στις 23.9.2010 σε ραδιοφωνική εκπομπή του ίδιου σταθμού (δείτε την ακόλουθη ανακοίνωση).

30.04.2010 :: Musinnale 3.0 στο Δυτικό Εργοστάσιο

Τα εγκαίνια της Musinnale 3.0, του project τέχνης και μουσικής, θα γίνουν στις 30 Απριλίου 2010 στην αίθουσα του δυτικού εργοστασίου στην Λειψία. Πληροφορίες για το τι είναι η Musinnale, βρίσκετε στα projects.

28.05.2010 :: Πρώτο κοντσέρτο των τάξεων σύνθεσης για παιδιά

Οι τάξεις σύνθεσης για παιδιά, υπό την διεύθυνση του Αριστείδη Στρογγύλη, παρουσιάζουν για πρώτη φορά τα έργα τους, σε μία συναυλία αποκλειστικά για καινούργια κομμάτια, γραμμένα από παιδιά. Την Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010, στις 5 η ώρα, στην αίθουσα Schumannsaal, Inselstr. 18. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

20.06.2010 :: Monsieur Mathieu - Project όπερας με παιδιά

Στις 20 Ιουνίου, ώρα 11 π.μ., θα παρουσιαστεί στα πλαίσια της 1. ημέρας της όπερας της Λειψίας για παιδιά και νέους, το εκπαιδευτικό Project "Monsieur Mathieu, τι θα γίνει" - μία σκηνική και μουσική απάντηση στο επιτυχημένο γαλλικό φίλμ "Τα παιδιά της χορωδίας" (Les Choristes). Με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας της όπερας και της Gewandhausorchester, παιδιά με κοινωνική και σωματική αναπηρία δημιούργησαν μία προσωπική απάντηση στο φιλμ, την οποία θα παρουσιάσουν σκηνικά και μουσικά στην μεγάλη αίθουσα της όπερας. Στην παράσταση θα παιχτεί επίσης η αυθεντική μουσική του φιλμ. Περισσότερα στα Projects.

13.07.2010 :: 2. κουαρτέτο εγχόρδων - προ-αναμετάδοση στο BR-Klassik (βαυαρικό ραδιόφωνο)

Στο βραδυνό πρόγραμμα μουσικής δωματίου του βαυαρικού ραδιοφώνου, θα παρουσιαστεί στις 13 Ιουλίου, η ηχογράφηση του 2. κουαρτέτου του Αριστείδη Στρογγύλη Τρίτος Δελφικός ΄Υμνος στον Απόλλωνα. Η προ-αναμετάδοση στο BR-Klassik είναι προγραμματισμένη για τις 10 το βράδυ.

23.09.2010 :: "Βήματα γύρω από τον ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς" - μία μουσική ιχνηλασία του Αριστείδη Στρογγύλη

Σε αυτή την εκπομπή παρουσιάζει ο συνθέτης την ιστορία της δημιουργίας του δευτέρου του κουαρτέτου εγχόρδων. Ο Hatto Beyerle, διευθυντής της ECMA, "βάφτισε" το βραβευμένο με το βραβείο ARD πολωνικό κουαρτέτο "Apollon Musagete Quartett" και παρήγγειλε στον έλληνα συνθέτη να γράψει ένα κομμάτι αφιερωμένο στον Απόλλωνα, τον Θεό των Τεχνών. Η εκπομπή συνοδεύεται από επί τόπου έρευνες, τον ομηρικό ύμνο στον Απόλλωνα, αρχαία ελληνική μουσική, μία συνέντευξη με τον Hatto Beyerle και την σχέση του ίδιου του συνθέτη με αυτόν τον Θεό. Μετάδοση στις 23. Σεπτέμβρη 2010, 21:03 μέ 22:00 στο ΒR-Klassik (Βαυαρικό ραδιόφωνο).

24.-26.09.2010 :: Διαγωνισμός παιδικής σύνθεσης στα πλαίσια του φεστιβάλ "Κλασσική μουσική για παιδιά"

Στα πλαίσια του φεστιβάλ της Λειψίας "Κλασσική μουσική για παιδιά", διοργανώνεται ένας διαγωνισμός παιδικής σύνθεσης. Συμμετοχή μπορούν να υποβάλλουν παιδιά εως ...15 ετών, με ένα κομμάτι για ορχήστρα δωματίου ή με ενορχηστρωμένα κομμάτια πιάνου. Μια επιτροπή, στην οποία εκτός του Αριστείδη Στρογγύλη συμμετέχουν ο διευθυντής της χορωδίας του MDR Howard Arman και η κάντορας Christiane Bräutigam, θα επιλέξει τα τρία καλύτερα κομμάτια, τα οποία θα εκτελεστούν σε συναυλία. Περισσότερα στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

06.11.2010 :: Μεταξύ Ζώου και Θεού στην πόλη Chur (Ελβετία)

Η βιολίστα Kathrin von Cube παίζει στις 6 Νοεμρίου 2010 το έργο του Αριστείδη Στρογγύλη Μεταξύ Ζώου και Θεού για σόλο βιόλα. Η συναυλία διοργανώνεται στην σειρά συναυλιών μουσικής δωματίου της Kammerphilharmonie Graubünden, στο μουσείο τέχνης της πόλης Chur, στην Ελβετία. Έναρξη είναι στις 8 μ.μ.

18.11.2010 :: Βραβείο junge ohren 2010 για το Project όπερας με παιδιά Monsieur Mathieu

Το εκπαιδευτικό Project όπερας Mon­sieur Mathieu, τι θα γίνει? βραβεύτηκε από το δίκτυο junge ohren! Το Project, που παρουσιάστηκε στην όπερα της Λειψίας υπό την συνθετική διεύθυνση του Αριστείδη Στρογγύλη, τιμήθηκε με το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία "Best Practice". Πρώτο βραβείο δεν εδώθει. Περισσότερα για το έργο στα projects.

08.12.2010 :: Ιστορία της ελληνικής μουσικής στη Λειψία

Στις 8 Δεκεμβρίου 2010 δίνει ο Αριστείδης Στρογγύλης μια διάλεξη με θέμα "Η ιστορία της μοντέρνας ελληνικής κλασσικής μουσικής - από την αρχαιότητα εως σήμερα". Την διοργάνωση έχει ο σύλλογος για την προώθηση της αδελφοποίησης Λειψίας-Θεσσαλονίκης Η δίαλεξη θα λάβει χώρα στο Europahaus Leipzig.

:: Αρχείο 2009 ::

22.01.2009 :: Το μαντείο στο Μόναχο

"Μοντέρνα ελληνική μουσική στο Μόναχο": στις 22 Ιανουαρίου 2009 στην αίθουσα "Black Box" του Gasteig στο Μόναχο, θα παρουσιαστεί το έργο του Αριστείδη Στρογγύλη Το μαντείο για άρπα και κλαρινέτο από το ensemble oktopus. Παράλληλα με έργα του Αναστάσιου Μητρόπουλου, της Γεωργίας Σπυροπούλου και του Μηνά Μπορμπουδάκη, θα παρουσιαστούν σε α΄ εκτέλεση και δύο έργα του Δημήτρη Τερζάκη. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η Κωνσταντία Γουρζή.

03.03.2009 :: Το γυάλινο μήλο στη Λειψία

Υπό τον τίτλο Greek! παρουσιάζει η ορχήστρα του γερμανικού ραδιοφώνου MDR, το κομμάτι το γυάλινο μήλο, στη 2. μορφή του για ορχήστρα εγχόρδων και CD (2008). Στη συναυλία με έργα μοντέρνων ελλήνων συνθετών, θα παρουσιαστούν επίσης έργα των Δημήτρη Τερζάκη, Μινά Μπορμπουδάκη, Αθανασίας Τζάνου και Κωνσταντίας Γουρζή. Τη διεύθυνση έχει ο μαέστρος Florian Ludwig.

Ραδιοφωνική μετάδοση: Την Πέμπτη 19 Μαρτίου στις 20:00, ο ραδιοφωνικός σταθμός MDR Figaro μεταδίδει την ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας.

Μάϊος 2009 :: "Το εργαστήρι των πεταλούδων" κερδίζει γερμανικό διαγωνισμό!

Η μουσικοθεατρική παράσταση "το εργαστήρι των πεταλούδων", μία παράσταση μαθητών του δημοτικού σχολείου Clara Schumann στην Λειψία, κέρδισε φέτος το 1. βραβείο στον γερμανικό διαγωνισμό "Kinder zum Olymp" στην κατηγορία μουσικό θέατρο γιά δημοτικό σχολείο. Ο εθνικός αυτός διαγωνισμός, ο οποίος οργανώνεται από το πολιτιστικό ίδρυμα "Kulturstiftung der Länder", προωθεί και υποστηρίζει την δημιουργικότητα και το καλλιτεχνικό δυναμικό των παιδιών. Σε αυτήν την παράσταση 60 παιδιά του σχολείου παρουσιάστηκαν στη κεντρική σκηνή του Θεάτρου της Λειψίας. Οι μαθητές της τάξεως παιδικής σύνθεσης έγραψαν τη μουσική της παράστασης, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Αριστείδη Στρογγύλη.

27.09.2009 :: Προεκτέλεση του playback play

Το έργο playback play για εκκλησιαστικό όργανο και βιόλα θα παρουσιαστεί στις 27.09.2009 κατά τη διάρκεια θρησκευτικής λειτουργίας για την έναρξη της διεθνούς εβδομάδας εκκλησιαστικού οργάνου στο Waldshut-Tiengen. Εκτελεστές ο Patrick Jüdt στη βιόλα και η Trude Klein στο όργανο. Η λειτουργία ξεκινάει στις 10:15.

12.12.2009 :: Ελληνικά Χριστούγεννα στη τηλεόραση του MDR

Ο Αριστείδης Στρογγύλης συνομιλεί στο φετινό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα της τηλεόρασης του MDR με την παρουσιάστρια Katrin Weber για τα ελληνικά Χριστούγεννα και παρουσιάζει ελληνικά κάλαντα σε διασκεύη του. Τραγουδάει το Ensemble Enchore Leipzig υπό τη διεύθυνση του Andreas Mitschke.

20.02.2010 :: Παγκόσμια πρώτη εκτέλεση του κουαρτέτου Troisième Hymne Delphique à Apollon (Τρίτου Δελφικού ΄Υμνου στον Απόλλωνα)

Το Apollon Musagète Quartet παίζει στις 20.2.2010 στην αυστριακή πόλη Amstetten την πρώτη παγκόσμια εκτέλεση του δευτέρου κουαρτέτου εγχόρδων του Αριστείδη Στρογγύλη με τίτλο Troisième Hymne Delphique à Apollon. Η έναρξη της συναυλίας είναι στις 19:30. Προ της συναυλίας (18:30-19:00) παρουσιάζει ο συνθέτης σε μια ομιλία το έργο του.

:: Αρχείο 2008 ::

12.02.2008 :: Μεταξύ Ζώου και Θεού

Στις 12.02.2008 στη σειρά συναυλιών "Forum Neue Musik" που διοργανώνεται στη Πινακοθήκη του Saarbrücken της Γερμανίας, θα παρουσιαστεί το έργο Μεταξύ Ζώου και Θεού. Σολίστ στη βιόλα είναι η Tatjana Masurenko. Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά από το ραδιόφωνο SR 2 KulturRadio.

16.03.2008 :: about energy στην Αθήνα

Το έργο γία σύνολο μουσικής δωματίου του Αριστείδη Στρογγύλη about energy, θα παιχτεί από μέλη της Ορχήστρας των Χρωμάτων, στον κύκλο συναυλιών "Σε Μέλλοντα Χρόνο", στις 16.03.2008 στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138 & Ανδρόνικου) στην Αθήνα. Διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης.

17.04.2008 :: about energy στο Μόναχο

Το ίδιο έργο θα παιχτεί από το μουσικό σύνολο του Μονάχου ensemble oktopus στις 17.04.2008 στην Μουσική Ακαδημία της πόλης, σε μία συναυλία με τίτλο "Νέοι Μαέστροι - Μοντέρνοι Συνθέτες". Μαέστροι θα είναι οι: Μιχαήλ Παπαπέτρου, Johannes X. Schachtner, Hildegard Schön Καλλιτεχνική διεύθυνση: Prof. Κωνσταντία Γουρζή.

27.04.2008 :: Συμπόσιο "Η Μουσική συγκινεί τα παιδιά"

Στα πλαίσια του συμποσίου "Η Μουσική συγκινεί τα παιδιά", που διοργανώνεται από την ακαδημία του Ochsenhausen, ο Αριστείδης Στρογγύλης θα δώσει διάλεξη παρουσιάζοντας και εξηγώντας τη δομή του μαθήματος "Σύνθεση για παιδιά".

23.05.2008 :: Konzerthaus Berlin :: Η εποχή του Νάρκισσου

Το Κουαρτέτο Iturriaga παίζει στο Konzerthaus Berlin το κουαρτέτο του Αριστείδη Στρογγύλη Η εποχή του Νάρκισσου. Η συναυλία γίνεται στα πλαίσια των συναυλιών "Studio Neue Musik" και ξεκινά στις 8 μ.μ.

15.06.2008 :: Ο Νάρκισσος στην Γαλλία

Το κουαρτέτο εγχόρδων "Η εποχή του Νάρκισσου" παρουσιάζεται τον Ιούνιο για πρώτη φορά στην Γαλλία. Στην εκκλησία Notre-Dame de L'ile της πόλης Luzech, παίζει το Κουαρτέτο Iturriaga το πιο συχνά εκτελεσμένο κομμάτι του Αριστείδη Στρογγύλη.

14.-17.07.2008 :: Ηχογράφηση για παραγωγή CD του playback play

Από τις 14 εώς τις 17 Ιουλίου 2008 πραγματοποιείται η ηχογράφηση του κομματιού του Αριστείδη Στρογγύλη γιά εκκλησιαστικό όργανο και βιόλα με τον τίτλο playback play. Το κομμάτι θα ηχογραφηθεί με το εκκλησιαστικό όργανο του Ladegast στην εκκλησία του Polditz, που βρίσκεται κοντά στην Λειψία. Εκτελεστές της ηχογράφησης είναι ο David Timm στο εκκλησιαστικό όργανο, Μουσικός Διευθυντής του Πανεπιστημίου της Λειψίας και ο Matthias Sannemüller, εξάρχων της βιόλας στην ορχήστρα του MDR. Η ηχογράφηση είναι μια παραγωγή του MDR-Figaro, που έδωσε και την παραγγελία του έργου.

26.08.2008 :: Ο Νάρκισσος ξανά στην Γαλλία

Το κουαρτέτο εγχόρδων Η εποχή του Νάρκισσου επανεκτελείται τον Αύγουστο στην Γαλλία από το Kουαρτέτο Iturriaga. Αυτή την φορά στο φεστιβάλ Autour du Quatuor της πόλης Olargues.

28.12.2008 :: Η μάχη με τον τίγρη στην Αθήνα

α΄ πανελλήνια εκτέλεση
Στις 28.12.2008, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138 & Ανδρόνικου), στον κύκλο συναυλιών της Ορχήστρας των Χρωμάτων "Σε μέλλοντα χρόνο", θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το έργο για σύνολο μουσικής δωματίου και αφηγητή Η μάχη με τον τίγρη. Το κείμενο του έργου προέρχεται από ένα κινέζικο παραμύθι της δυναστείας των Χάν. Διευθύνει ο μαέστρος Μίλτος Λογίαδης.

:: Αρχείο 2007 ::

01.07.2007 :: Η εποχή του Νάρκισσου

Το κουαρτέτο εγχόρδων Iturriaga Quartett παίζει την 1η Ιουλίου 2007 το έργο του Αριστείδη Στρογγύλη "Η εποχή του Νάρκισσου" στο Διεθνές Φεστιβάλ της Granada. Το ίδιο κομμάτι παίζεται την 3η Ιουλίου στο Cadiz και την 10η Ιουλίου στην Ciudad Real. Αυτές είναι και οι πρώτες εκτελέσεις του έργου αυτού στην Ισπανία.

20.12.2007 :: O Νάρκισσος στο Oviedo

Έπειτα από την μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στην Granada και στο Cadiz, το κουαρτέτο εγχόρδων "Η εποχή του Νάρκισσου" ξαναπαίζεται στην Ισπανία, αυτή τη φορά στις 20 Δεκεμβρίου στο Oviedo. Την εκτέλεση αναλαμβάνει και πάλι το Cuarteto Iturriaga.