thumbnail thumbnail thumbnail thumbnail

Καλώς ήλθατε

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του συνθέτη Αριστείδη Στρογγύλη! Εδώ, στην αρχική σελίδα, μπορείτε να ενημερώνεστε όσον αφορά εκτελέσεις έργων και επίκαιρα projects. Μέσω του βιογραφικού του και της εργογραφίας του, μπορείτε να πάρετε μια εικόνα της εργασίας του σαν συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγό . Επίσης μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα projects του. Στην σελίδα ακούστε μπορείτε να βρείτε αποσπάσματα από έργα του και στη σελίδα φώτο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φωτογραφίες του. Φυσικά μπορείτε και να επικοινωνήσετε με τον συνθέτη, εάν το επιθυμείτε. Για ερωτήσεις ή τεχνικά προβλήματα γύρω απο την ιστοσελίδα, παρακαλώ απευθυνθείτε στον Webmaster.

Για να δείτε τις φωτογραφίες σε πλήρες μέγεθος ή να τις σώσετε στον υπολογιστή σας, κάντε κλικ στις φωτογραφίες.

Μάιος 2020 :: Έργο Υ / 41 φωνές για την κρίση από όλο τον κόσμο

Υπό τον τίτλο Μωσαικό 2020 κάλεσε το Calmus Ensemble συνθέτριες και συνθέτες από όλο τον κόσμο, να συνθέσουν από μία μινιατούρα για την πανδημία. Συνθέτριες και συνθέτες όπως η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Barry Guy, το Raschèr κουαρτέτο σαξοφώνων, συμμετείχαν στην ιδέα αυτή. Και οι 41 μινιατούρες παρουσιάζονται σε μία ειδικά για αυτόν τον σκοπό δημιουργημένη ιστοσελίδα με τις ηχογραφήσεις των έργων, τις παρτιτούρες τους και βιογραφικά των συνθετριών/συνθετών. Το πρότζεκτ υποστηρίχτηκε οικονομικά από το υπουργείο πολιτισμού της Γερμανίας και αυτό της πόλης της Λειψίας.

Αριστείδης Στρογγύλης: Υ

 

29 Μαϊου 2021 ::: Σε λαμπρό φώς :: Ανάθεση έργου από την Φιλαρμονική του Ρήνου / Πρώτη εκτέλεση για το έτος Μπετόβεν

Η ανάθεση της Φιλαρμονικής ορχήστρας του Ρήνου οδηγεί τον Αριστείδη Στρογγύλη στο Κόμπλεντς. Το έργο για ορχήστρα με τον τίτλο «2020» θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην αίθουσα Rhein-Mosel στην πόλη Κόμπλεντς. Την διέυθυνση της ορχήστρας αναλαμβάνει ο Garry Walker, στο βιολί ο Jack Liebeck. Υπό τον τίτλο ΣΕ ΛΑΜΠΡΟ ΦΩΣ θα παρουσιαστούν εκτός του έργου του Αριστείδη Στρογγύλη, το κοντσέρτο για βιολί, op.8, του Ρίχαρντ Στράους και η 4. Συμφωνία, op. 90, του Μέντελσον. Το κοντσέρτο θα ηχογραφηθεί από το ραδιόφωνο SWR2, για να μεταδωθεί κάποια στιγμή στο μέλλον.

Η πρώτη εκτέλεση μεταφέρθηκε από τον Οκτώβριο του 2020 στον Μαϊο του 2021 λόγω των γνωστών συνθηκών.

Πρωτοβουλία Μωσαϊκό 2020 του Ensemble Calmus :: Y και άλλες μικροσυνθέσεις από όλο τον κόσμο

Το Calmus Ensemble ξεκινάει την πρωτοβουλία μωσαϊκό 2020. Συνθέτες από όλο τον κόσμο προσκλήθηκαν να γράψουν μία μινιατούρα για αυτό το σύνολο φωνητικής μουσικής, μέγιστης διάρκειας ενός λεπτού. Ο Αριστείδης συνέθεσε την μινιατούρα με τίτλο "Y". Το πρότζεκτ θα παρουσιαστεί ονλαϊν ή ζωντανά τον Μάρτη του 2021.

Το έργο κόκκινη, έρημη γη για το MDR-πρότζεκτ

Για ένα πρότζεκτ του MDR δημιουργήθηκε ένα έργο για ορχήστρα και μια τάξη σχολείου. Αίτηση μπορούν να δηλώσουν σχολεία στον τομέα εκπομπής του ραδιοφώνου. Θα επιλεχτούν τρείς τάξεις, μία ανά κρατίδιο. Το έργο του Αριστείδη με τίτλο κόκκινη, έρημη γη θα παρουσιαστεί μέσα στο πρόγραμμα Γη, όπου θα συμπεριληφθούν έργα από διαφορετικές εποχές. Το ιδιαίτερο του κομματιού είναι, ότι οι μαθητές θα παίζουν μέσα στην ορχήστρα, ισάξια με τους επαγγελματίες μουσικούς, θα πρέπει να παίξουν την πάρτα τους και να ακολουθούν τον μαέστρο. Ειδικά σεμινάρια και η πρώτη εκτέλεση έχουν προγραμματιστεί για το φθινόπωρο του 2021.

musica viva :: Νέο πρόγραμμα ... από απόσταση

Η ορχήστρα δωματίου musica viva προετοιμάζει το καινούργιο της πρόγραμμα, που λόγω πανδημίας θα περιλαμβάνει κομμάτια από δύο ομάδες οργάνων. Η συναυλία θα γίνει το καλοκαίρι του 2021. Στο πρόγραμμα υπάρχει το 1. Κοντσέρτο για πιάνο του Μπετόβεν (σολίστ ο Prof. Frank Peter), μέρος των Εικόνων από μία έκθεση του Μουσόργκσι, το Adagio του Μπάρμπερ για έγχορδα και το έργο Equilibrium του Αριστείδη Στρογγύλη.

Νέα και συναυλίες περασμένων ετών βρίσκετε στο → αρχείο