thumbnail thumbnail thumbnail thumbnail

Καλώς ήλθατε

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του συνθέτη Αριστείδη Στρογγύλη! Εδώ, στην αρχική σελίδα, μπορείτε να ενημερώνεστε όσον αφορά εκτελέσεις έργων και επίκαιρα projects. Μέσω του βιογραφικού του και της εργογραφίας του, μπορείτε να πάρετε μια εικόνα της εργασίας του σαν συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγό . Επίσης μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα projects του. Στην σελίδα ακούστε μπορείτε να βρείτε αποσπάσματα από έργα του και στη σελίδα φώτο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φωτογραφίες του. Φυσικά μπορείτε και να επικοινωνήσετε με τον συνθέτη, εάν το επιθυμείτε. Για ερωτήσεις ή τεχνικά προβλήματα γύρω απο την ιστοσελίδα, παρακαλώ απευθυνθείτε στον Webmaster.

Για να δείτε τις φωτογραφίες σε πλήρες μέγεθος ή να τις σώσετε στον υπολογιστή σας, κάντε κλικ στις φωτογραφίες.

Shortlisted :: Το πρότζεκτ Judith προτάθηκε για το βραβείο Fedora Opera Prize 2023

Το πρότζεκτ Judith με την μέτζοσοπράνο Λεονώρα Γαιτάνου την μαέστρο Ζωή Ζενιώδη και πολλούς ακόμη συντελεστές επιλέχθηκε μέσω 500 αιτήσεων μαζί με άλλα 12 πρότζεκτ για το σημαντικό βραβείο όπερας Fedora Opera Prize 2023. Ευχόμαστε καλή τύχη!

FEDORA Prize Shortlist 2022

Μαγνητοσκοπημένο :: Τα επτά ανοιχτά τσάκρα του Διονύσου σε εικόνα και ήχο

Με την οικονομική υποστήριξη του γερμανικού κράτους για τις τέχνες, η πιανίστα Silke Peterson και ο ηθοποίος Stefan Kaminsky, με τον Steffen Seifarth στον ήχο και την Frohsinn Productions υπεύθυνη για την εικόνα και το postproduction, μαγνητοσκοπήθηκε το έργο για πιάνο και αφηγητή του Αριστείδη Στρογγύλη, τα 7 ανοιχτά τσάκρα του Διονύσου. Τα κείμενα και η επιλογή κειμένων είναι επίσης του συνθέτη.

Το βίντεο υπάρχει στο youtube σε ποιότητα HQ

Προσεχώς :: Το κάστρο του κυανοπώγωνα από και με την Λεονώρα Γαΐτάνου

Απο το Σεπτέμβρη του 2021 εργάζεται ο Αριστείδης σε παραγγελεία της μέτζο-σοπράνο Λεονώρας Γαΐτάνου πάνω σε μια διασκευή της όπερας του Bela Bartok «το κάστρο του κυανοπωγώνα», η οποία θα παρουσιάσει τον μύθο από την πλευρά της Judith, με τον Κυανοπώγωνα σε ρόλο ηθοποίου-αφηγητή. Η όπερα διασκευάζεται για μια ορχήστρα γυναικών 27 ατόμων, τη διέυθυνση αναλαμβάνει η Ζωή Ζενιώδη. Τον κύριο ρόλο, την ιδέα και την σκηνοθεσία της παράστασης έχει η Λεονώρα Γαΐτανου – και τραγουδάει την Judith. Παρακολουθήστε το τρέιλερ της υπό δημιουργίας παράστασης.

Judith Project - Website Leonora Gaitanou

Judith or the Blaubarts Burg/trailer from LEONORA GAITANOU on Vimeo.

Πρώτη εκτέλεση του 2020 στο Κόμπλεντς :: Βίντεο

Η υπέροχη πρώτη εκτέλεση του έργου ¨2020¨του Αριστείδη, που πραγματοποιήθηκε στις 29. Μαίου του 2021 στο Κόμπλεντς, υπάρχει τώρα σε βίντεο στο Youtube κανάλι της Φιλαρμονικής του Ρήνου.

Έργο 2020 για τη Φιλαρμονική του Ρήνου :: Συνέντευξη

Στα πλαίσια της πρώτης εκτέλεσης του έργου ¨2020¨ από την Φιλαρμονική του Ρήνου, διεξήγαγε η ορχήστρα μια συνέντευξη με τον Αριστείδη, η οποία βρίσκεται στο Facebook της ορχήστρας.

Νέα και συναυλίες περασμένων ετών βρίσκετε στο → αρχείο