thumbnail thumbnail thumbnail thumbnail

Καλώς ήλθατε

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του συνθέτη Αριστείδη Στρογγύλη! Εδώ, στην αρχική σελίδα, μπορείτε να ενημερώνεστε όσον αφορά εκτελέσεις έργων και επίκαιρα projects. Μέσω του βιογραφικού του και της εργογραφίας του, μπορείτε να πάρετε μια εικόνα της εργασίας του σαν συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγό . Επίσης μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα projects του. Στην σελίδα ακούστε μπορείτε να βρείτε αποσπάσματα από έργα του και στη σελίδα φώτο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φωτογραφίες του. Φυσικά μπορείτε και να επικοινωνήσετε με τον συνθέτη, εάν το επιθυμείτε. Για ερωτήσεις ή τεχνικά προβλήματα γύρω απο την ιστοσελίδα, παρακαλώ απευθυνθείτε στον Webmaster.

Για να δείτε τις φωτογραφίες σε πλήρες μέγεθος ή να τις σώσετε στον υπολογιστή σας, κάντε κλικ στις φωτογραφίες.

2020 :: Παραγγελεία ορχηστρικού κομματιού από την Φιλαρμονική του Ρήνου

Ας κοιτάξουμε λίγο στο προσεχές μέλλον! Στις 18. Οκτωβρίου 2020, στην αίθουσα Görreshaus στο κέντρο του Κομπλέντς, η Φιλαρμονική ορχήστρα του Ρήνου θα εκτελέσει σε παγκόσμια πρώτη την παραγγελεία του καινούργιου ορχηστρικού έργου του Αριστείδη Στρογγύλη με τίτλο «2020». Τη διεύθυνση θα έχει ο κυρίως μαέστρος της ορχήστρας, κύριος Garry Walker. Το υπόλοιπο πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα του Paul Hindemith (Der Schwanendreher) όπως και την 8. Συμφωνία του L.v. Beethoven, στα πλαίσια του εορτασμού των 250 χρόνων από την γέννησή του.

Το πείραμα Beethoven :: Μια τάξη «πάει» συμφωνική ορχήστρα του MDR

Σε ένα πειραματικό σεμινάριο σύνθεσης του τμήματος Clara του ραδιοφώνου MDR, μαθητές της τάξης 9/1 του γυμνασίου Γκαίτε της πόλεως Bischofswerda συνέθεσαν το δικό τους κομμάτι για συμφωνική ορχήστρα. Σε έξι σεμινάρια στο σχολείο κατάφεραν, με την υποστήριξη του Αριστείδη Στρογγύλη, να συνθέσουν ενα επτάλεπτο κομμάτι. Στη συνέχεια αναλαμβάνει ο Αριστείδης να γράψει το κομμάτι τους για συμφωνική ορχήστρα. Η πρώτη εκτέλεση του ορχηστρικού αυτού, με την ορχήστρα του MDR υπό την διεύθυνση του νεαρού άγγλου μαέστρου Kerem Hasan, θα γίνει στις 26. Ιανουαρίου 2020 στην Gewandhaus με ζωντανή μετάδοση από τον ραδιοφωνικό σταθμό του MDR. Αυτό το ιδιαίτερο προγέκτ είναι μέρος του πειράματος Beethoven-της γερμανικής τηλεόρασης ARD.

Περισσότερα στην σελίδα του MDR.

10 Νοεμβρίου 2019 :: Πρώτη παγκόσμια εκτέλεση του έργου „Adonai! Kyrie! Lord! Herr!

6 μ.μ., Εκκλησία του Αγ. Θωμά, Λειψία Οικουμενική Λειτουργία εις μνήμην των θυμάτων της νύχτας των κρυστάλλων (9. Νοεμβρίου 1938)
Χορωδία συναγωγής της Λειψίας, διεύθυνση Ludwig Böhme

Πρώτη παγκόσμια εκτέλεση του καινούργιου κομματιού του Αριστέιδη Στρογγύλη

Adonai! Kyrie! Lord! Herr! (2018) για σόλο φωνή, χορωδία (SATB) και εκκλησιαστικό όργανο.

09 Νοεμβρίου 2019 :: Συναυλία με την ορχήστρα δωματίου musica viva στην αίθουσα Kurt-Masur-Saal της μουσικής σχολής J.S. Bach

Συναυλία της ορχήστρας δωματίου Musica Viva υπό την διεύθυνση του Αριστείδη Στρογγύλη

Πρόγραμμα

L. van Beethoven – Εισαγωγή Coriolan
W. A. Mozart – 21. Κοντσέρτο για πιάνο σε Ντο μείζωνα
Joseph Haydn – 99. Συμφωνία σε Μι-ύφεση μείζωνα
Σολίστ στο πιάνο ο Prof. Frank Peter.

Παραγγελεία του MDR Klassik :: Μάιος και Ιούνιος 2019

To μικρό σε διάρκεια ορχηστρικό κομμάτι PNOE θα παρουσιαστεί σε μια τουρνέ της ορχήστρας του γερμανικού ραδιοφώνου MDR υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού του πανεπιστημίου της Λειψίας David Timm, στις πόλεις Burg, Eisenberg, Crimmitschau, Sonneberg και Leipzig. Σε αυτό οι μαθητές της εκάστοτε τάξης αναλαμβάνουν να συνθέσουν και να αυτοσχεδιάσουν μια φωνή της ορχήστρας και έτσι να συνδράμουν με τους μουσικούς και να παίξουν μαζί τη σύνθεση. Ακουλουθήστε το λίνκ, για να παρακολούθησετε το σχετικό βίντεο.

Το πείραμα Beethoven :: Μια τάξη πάει Gewandhaus

Σε ένα πειραματικό πρότζεκτ του MDR-Clara, μαθητές και μαθήτριες μίας τάξης της Σαξονίας θα συνθέσουν με τη βοήθεια του Αριστείδη το δικό τους ορχηστρικό κομμάτι. Η ορχήστρσα του MDR θα παρουσιάσει το έργο τους στις 26. Ιανουαρίου 2020 στην μεγάλη αίθουσα της Gewandhaus υπο την διεύθυνση του Kerem Hasan. Θα προηγηθούν τρείς μήνες μαθήματος και προετοιμασίας των μαθητών, στους οποίους η παρτιτούρα θα γράφεται σταδιακά.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα του MDR.

:: Διεύθυνση της ορχήστρας δωματίου Musica Viva ::

Απο τον Δεκέμβριο του 2018 ο Αριστείδης Στρογγύλης ανέλαβε την διέυθυνση της ορχήστρας δωματίου musica viva. Η ερασιτεχνική ορχήστρα αποτελείται απο 25 άτομα και συναντιέται εβδομαδιαία για πρόβες. Το πρώτο κοντσέρτο υπο την διεύθυνση του Αριστείδη έγινε στις 16 Μαρτίου του 2019. Παρουσιάστηκαν έργα των Ροσσίνι, Γκρίγκ, Μπιζέ και Αλμπένιθ. Το Νοέμβριο του 2019 ακολουθεί η εορταστική συναυλία για τα 25 χρόνια της δημιουργίας της ορχήστρας.

Εδώ βρίσκεται την ιστοσελίδα της ορχήστρας.

12 Μαίου 2019 :: Πρώτη εκτέλεση KlangWerkRaum :: Gewandhaus

KlangWerkRaum team and Maestro Nelsons

Το νέο πρόγραμμα της Gewandhaus, ονόματι KlangWerkRaum (εργαστήρι ήχου), το οποίο ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2018 παρακολούθησαν επτά άτομα, ερασιτέχνες μουσικοί, οι οποίοι αγαπούν τη μουσική και θέλουν να συνθέσουν και να παρουσιάσουν την δουλειά τους σε ενα ευρύτερο κοινό στην Gewandhaus. Το αποτέλεσμα αυτου του εργαστηρίου σύνθεσης για ενήλικες θα παρουσιαστεί στις 12 Μαίου στην Gewandhaus, με την συνδρομή τριών μουσικών της ορχήστρας, οι οποίοι υποστηρίζουν και παίζουν αυτές τις συνθέσεις μαζί με τους επτά συμμετέχοντες. Στην φωτογραφία οι συμμετέχοντες, οι μουσικοί της Gewandhaus, οι υπεύθυνες του προγράμματος, ο μαέστρος Andris Nelsons και ο Αριστείδης Στρογγύλης.

23 Μαίου 2019 :: Klangradar :: Εργαστήριο σύνθεσης για μαθητές στα πλαίσια του netzwerk junge ohren

Με τους μαθητές της πέμπτης τάξης του σχολείου Μοντεσσόρι στην Λειψία, συνεργάστηκε ο Αριστείδης, για να δημιουργήσουν την δική τους σύνθεση με θέμα «Ευτυχία». Αυτό το πρότζεκτ, στο οποίο λαμβάνουν μέρος συνολικά 6 τάξεις απο όλη τη χώρα, θα παρουσιαστεί στις 23 Μαίου στο Βερολίνο, στα πλαίσια μιας ημερίδας με θέμα «Η έρευνα του ήχου στη σχολική καθημερινότητα».

Καναλι Youtube

Στο κανάλι' Youtube του Αριστείδη μπορείτε να παρακολουθήσετε έργα, συναυλίες και πρότζεκτ του συνθέτη. Μπορείτε να το ανοίξετε εδώ!

Νέα και συναυλίες περασμένων ετών βρίσκετε στο → αρχείο