thumbnail thumbnail thumbnail thumbnail

Καλώς ήλθατε

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του συνθέτη Αριστείδη Στρογγύλη! Εδώ, στην αρχική σελίδα, μπορείτε να ενημερώνεστε όσον αφορά εκτελέσεις έργων και επίκαιρα projects. Μέσω του βιογραφικού του και της εργογραφίας του, μπορείτε να πάρετε μια εικόνα της εργασίας του σαν συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγό . Επίσης μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα projects του. Στην σελίδα ακούστε μπορείτε να βρείτε αποσπάσματα από έργα του και στη σελίδα φώτο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φωτογραφίες του. Φυσικά μπορείτε και να επικοινωνήσετε με τον συνθέτη, εάν το επιθυμείτε. Για ερωτήσεις ή τεχνικά προβλήματα γύρω απο την ιστοσελίδα, παρακαλώ απευθυνθείτε στον Webmaster.

Για να δείτε τις φωτογραφίες σε πλήρες μέγεθος ή να τις σώσετε στον υπολογιστή σας, κάντε κλικ στις φωτογραφίες.

Παραγγελεία σύνθεσης έργου από την Gewandhaus της Λειψίας :: Πρώτη εκτέλεση στις 3. Μαρτίου 2018

257 Jahre GewandhausΗ Gewandhaus γιορτάζει το έτος 2018 τα 275. της γενέθλια. Με αυτή την αφορμή ο Αριστείδης Στρογγύλης προσκλήθηκε να συνθέσει ένα ορχηστρικό έργο, το οποίο θα έκτελεστεί για πρώτη φορά στις 3. Μαρτίου 2018 από την Gewandhaus υπό την διεύθυνση του μαέστρου Andris Nelsons. Ο τίτλος του έργου είναι "Άγγελοι της ελπίδας" .

Η LVZ, κεντρική εφημερίδα της Λειψίας, γράφει μετά την πρώτη εκτέλεση:

[Ο Στρογγύλης] κατέχει την μεγάλη αναπνοή και την τέχνη της αφήγησης ιστοριών με ήχους. Το ηχητικό του ποίημα σε ποιήση Ρίλκε είναι πολύπλοκο, αλλά κατανοητό, παθιασμένο και αισθησιακό, εξωτικά λαμπυρίζων αλλά παραμένοντας ρομαντικά γειωμένο. Αναπτύσσει τη μεγάλη ορχηστρική κίνηση με χειροπιαστό υλικό, είναι ρυθμικά συναρπαστικό και γοητευτικά ενορχηστρωμένο. Μια τέτοια βέβαιη αποτελέσματος μουσική είναι πάντα εύκολο να συγκριθεί με μουσική κινηματογράφου. Αλλά οι ήχοι του Στρογγύλη δεν χρειάζονται οθόνη. Μαθαίνουν μόνοι τους στις εικόνες του μυαλού να περπατάνε. Ο Andris Nelsons […] λαμβάνει σοβαρά υπόψη του το έργο, αναπτύσσει με την εορτάζουσα ορχήστρα υπέροχες μελωδίες, λειτουργικές επικλήσεις, απαλές ετεροφωνίες και λάγνους χορούς. Από μια παρτιτούρα που δεν ενδιαφέρεται για σχολές, ούτε για δόγματα, παρά στοχεύει απροκάλυπτα στην καρδιά και στην κοιλιά του ακροατή, όχι μόνο του παιδικού.

Όλη η κριτική από τον Peter Korfmacher (pdf)

"Adonai! Kyrie! Lord! Herr!" :: Έργο για την χορωδία της Λειψιανής συναγωγής

Ως παραγγελία από τον Reinhard Riedel και την χορωδία της Λειψιανής συναγωγής , το νέο έργο του Αριστείδη Στρογγύλη έχει σαν θέμα του τον 92. ψαλμό, ψαλμό για την ημέρα του Σαββάτου. Το έργο με τίτλο "Adonai! Kyrie! Lord! Herr!" (η επιφώνηση του Θεού στα εβραϊκά, ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά) θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρώτη κατα πάσα πιθανότητα μέσα στο 2019. Περισσότερα στα έργα.

30 Οκτωβρίου 2018:: Διάλεξη στο πανεπιστήμιο της Λειψίας

Στις 30 Οκτωβρίου ο Αριστείδης Στρογγύλης παρουσιάζει σε μια διάλεξη τα έργα του στο τμήμα μουσικολογίας του πανεπιστημίου της Λειψίας. Η διάλεξη ξεκινά στις 3μ.μ. στο Städtisches Kaufhaus, Δωμάτιο 302.

Νέο: Κανάλι-Youtube

Στο κανάλι-Youtube του Αριστείδη Στρογγύλη μπορείτε να βρείτε συνθέσεις, κοντσέρτα και πρότζεκτ. Μπορείτε επίσης να γίνετε συνδρομητές του και να μείνετε έτσι ενημερωμένοι. Επισκεφθείτε μας!

Καλλιτεχνικό γραφείο από τον Απρίλιο & καλλιτέχνης του μήνα :: Konzertbüro Andreas Braun

Από τον Απρίλιο του 2018 αναβαλαμβάνει και επισήμως το καλλιτεχνικό γραφείο του κ. Andreas Braun στην Κολωνία την εκπροσώπηση της συνθετικής-καλλιτεχνικής εργασίας του Αριστείδη Στρογγύλη, τον οποίο και ανέδειξε ως καλλιτέχνη του μήνα. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο του Andreas Braun μέσω των → Πληροφοριών .

Υφηγεσία στην ανώτατη μουσική σχολή της Λειψίας (Hochschule für Musik und Theater Leipzig)

Από το εαρινό εξάμηνο του 2018 διδάσκει ο Αριστείδης σαν υφηγητής στην ανώτατη μουσική σχολή της Λειψίας, στο ινστιτούτο μουσικοπαιδαγωγικής, το μάθημα της "Βασικής Θεωρίας" και της "Σύνθεσης για το δημοτικό σχολείο". 

3 Μαρτίου στην τηλεόραση του MDR :: Εργαστήρι Händel με τη συμφωνική ορχήστρα του MDR

Μαθητές και μαθήτριες των γυμνασίων Telemann και Neue Nikolaischule στην Λειψία (2 τάξεις) λάβανε μέρος σε ένα συνθετικό πείραμα. Συνέθεσαν το δικό τους κομμάτι βασισμένο πάνω στην έννοια του νερού και παρουσίασαν τα δύο κομμάτια "Soda Water" και "Energy Water" σε μια απο κοινού συναυλία με την συμφωνική ορχήστρα του MDR! Στις 3 Μαΐου του 2018 η τηλεόραση του MDR θα παρουσιάσει δύο μικρά κλίπ των εργαστηρίων με τον Αριστείδη Στρογγύλη, τα οποία είναι διαθέσιμα και στην ιστοσελίδα της ορχήστρας.

Εγγραφείτε μέχρι τις 30 Ιουνίου :: KlangWerkRaum - Gewandhaus

Ένα νέο φορμάτ μουσικής διαμεσολάβησης και εκπαίδευσης ξεκινάει την ακόλουθη σαιζόν στην Gewandhaus της Λειψίας.KlangwerkRaum icon Πρόκειται για ένα εργαστήρι σύνθεσης επ' ονόματι KlangWerkRaum (Χώρος/Εργαστήρι ήχου), το οποίο απευθύνεται σε ενήλικες από 18 εώς 99 χρονών, οι οποίοι θέλουν να δοκιμάσουν το ταλέντο τους στην σύνθεση μουσικής! Το γκρούπ θα συναντάτε εβδομαδιαία για 90 λεπτά ξεκινώντας από τον Οκτώβρη του 2018 και περιέχει και μία δημόσια εμφάνιση των αποτελεσμάτων του. Περισσότερα στο έντυπο της Gewandhaus (στα γερμανικά).

Πρόγραμμα καθοδήγησης της ανωτάτης μουσικής σχολής της Λειψίας (Hochschule für Musik und Theater Leipzig)

Η ανώτατη μουσική σχολή της Λειψίας ξεκίνησε απο φέτος να προσφέρει τμήματα επαγγελματικής καθοδήγησης (mentoring programm) σε φοιτητές της m-Arts. Ο Αριστείδης Στρογγύλης αποδέχτηκε την πρόσκληση να συμμετάσχει σαν καθοδηγητής (mentor) του προγράμματος αυτού και ανέλαβε για φέτος τον νεαρό Ιταλό πιανίστα και δάσκαλο Francesco Pulga.

16 Ιουνίου & 15 Σεπτεμβρίου :: Πως μπορεί κανείς να ικανοποιήσει το ξύλο - Εργαστήρι και κοντσέρτα

Σε άλλο ένα εργαστήρι σύνθεσης της Gewandhaus, αυτή τη φορά στα πλαίσια της συνεργασίας της ορχήστρας με το προάστειο Grünau της Λειψίας, ο Αριστείδης εργάστηκε με δύο διαφορετικά γκρούπ μαθητών και νεαρών ενηλίκων, ούτως ώστε να συνθεθούν 2 κομμάτια για τέσσερις μουσικούς της Gewandhaus, οι οποίοι θα τα παρουσιάσουν μαζί με τα υπόλοιπα κομμάτια της μουσικής παράστασης "Πως μπορεί κανείς να ικανοποιήσει το ξύλο" στην αίθουσα του γυμνασίου Montessori στο Grünau στις 16 Ιουνίου και άλλη μια φορά στην μικρή αίθουσα Mendelssohn της Gewandhaus στις 15 Σεπτεμβρίου.

Η Μουσική γίνεται …ζωγραφιστή στην Σαξονία-Άνχαλτ

Για να πρωτοπαρουσιαστεί ευχάριστα και με φαντασία ο κόσμος της σύνθεσης σε παιδιά δημοτικού σχολείου, ο Αριστείδης μαζί με την συνάδελφο Susanne Zeh-Voß, μεταβήκαν σε 2 σχολεία σε μικρές πόλεις του κρατιδίου Σαξονίας-Άνχαλτ. Οι μαθητές μπορέσαν και ακούσαν, είδαν και ύστερα δοκίμασαν το πως μπορεί κανείς να συνθέσει χώρις νότες παρά με σχήματα, ζωγραφική, χρώματα, εν ολίγοις τι είναι μια γραφική παρτιτούρα. Περισσότερα για το πρότζεκτ στο φυλλάδιο (γερμανικά, pdf) του Κέντρου Μουσικής Ικανότητας της Σαξονίας-Άνχαλτ.

Νέα και συναυλίες περασμένων ετών βρίσκετε στο → αρχείο